Ort
Distans
Startdatum
19 Sep 2024
Tid
18:30-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Lise-Lott Eriksson
Nummer
43732
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Vill du prova på att lära dig teckna från grunden? Detta är en onlinekurs som sker helt på distans i realtid. Liten grupp.

Kursen sker helt på distans via onlinemöten. För att delta behöver du en dator med kamera eller platta/padda samt en stabil internetuppkoppling.

Innehåll
I denna kurs får du möjlighet att prova på olika tekniker inom teckning. Vi arbetar med blyerts och teknikövningarna handlar bland annat om hur vi med ljus och skugga kan få djup i bilder, hur vi bygger form/rymd med linjer och streck samt går igenom hur perspektiv kan göra att det tecknade ser tredimensionellt ut.

Varje kurstillfälle har sitt eget tema:

  • Linjer
  • Ljus och skugga
  • Perspektiv
  • Fortsättning på perspektiv & Teckna snabbt
  • Stilleben

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid.

För vem
Kursen vänder sig till vuxna som vill prova på att teckna från grunden.

Kursledare
Kursledaren har gått konstnärlig grundutbildning på KV Konstskola i Göteborg samt kurser i teckning och illustration på Högskolan Väst. Hon har tidigare illustrerat åt bland annat tidningen TTELA och är medlem i Vänersborgs Konstgrafiska Verkstad.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Material som du behöver till kursen är: hård och mjuk blyertspenna, gärna 2B, 4B och eventuellt 6B. Suddgummi och/eller knådgummi. Pennvässare. Skissblock A3 eller A4 (gärna även ett litet häfte/block i A6-format). Om du vill prova på med tusch behöver du också en svart tuschpenna (av typen som ibland kallas artist pen, storlek small eller medium).
Invänta kallelse innan du köper kursmaterial!

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde