Ort
Limhamn
Startdatum
2 Sep 2024
Tid
15:00-17:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
67953
Pris
1 450 kr

Om arrangemanget

Måleri och teckningskurs.

Innehåll

Thanks God is Monday!

”Det finns knappast något härligare än att börja en ny vecka med en smakrik, mustig och inspirerande måleri och teckningskurs”. Under denna kurs gör vi en djupdykning i formläran, färgläran, komposition och olika målartekniker. Du kommer att förstå färg och färgblandningar på ett sätt som du inte trodde att det var möjligt.

Upplägg 

Kursen går en gång i veckan i 6 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.    

För vem

Kursen vänder sig till alla, nybörjare som mer avancerade. Undervisningen bygger på individuell handledning.

Kursledare

Federico är en internationell meriterat konstnär och passionerad pedagog med över 40 års erfarenhet. Han har en framgångsrikt, gediget och väldokumenterad verksamhet såväl inom konsten som inom pedagogiken.  

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Kursledaren informerar om material vid första kurstillfället eller i samband med kursstart.

Palettkniv, diagram till färglära i A3 format, 12 färger à 30 ml, spändcanvas 40x40 cm/19 mm, canvaspanel 30x30 cm, palett av trä, 3 flata och 2 runda penslar. Vattenburen, syrafri akrylfärg i studiokvalitet med hög pigmentering och bra täckförmåga. Färger: Titanium White, Primary Yellow, Medium Yellow, Vermillion, Primary Magenta, Azo Pink, Vivid Violet, Primary Cyan, Royal Blue, Dark Cadmium Green Hue, Burnt Umber och Mars Black.

Inför ditt besök

Lokalen som används är en flexibel lokal som även används till andra typer av kurser. Du som deltagare måste därför vara beredd på att bära ditt material fram och tillbaka till salen.

Bra att veta

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 450 kr

Summa: 1 450 kr

Utforska ämnesområde