Ort
Kalmar
Startdatum
18 Sep 2024
Tid
17:00-17:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
44601
Pris
1 500 kr

Om arrangemanget

Ukulele är ett av de lättaste musikinstrument och smidigt att ta med

Ukulele är ett av de lättaste musikinstrumenten att lära sig och smidigast att ta med överallt. I denna grundkurs får du lära dig flera användbara ackord, komp och spelteknik. Ta gärna med din egen ukulele om du har en, annars kommer det att finnas att låna instrument på plats (ej hemlån)

Innehåll

  • genomgång fingersättning 
  • hur håller man en ukulele
  • Praktiska övningar 2-3 låtar vid varje träff och lär oss olika rytmkomp

Upplägg

  • Vi kommer att spela i grupp
  • Spela 8-10 användbara ackord

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Ledaren

Michael Andersson har arbetat som sångare, körledare och musiklärare under många år.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

  • Läs mer om våra Allmänna villkor
  • Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram eller komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare.

Medborgarskolan och folkbildningen

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Kalmar

Två Systrars väg 13 A, Kalmar

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 500 kr

Summa: 1 500 kr

Relaterade artiklar

Musik

Rik på musik

Om man älskar musik så finns det få saker som kan berika ens liv på samma sätt som musiken. Känslan när man sätter den där tonen, ­lyssnar på den där låten elle...

6 november 2023
Läs vidare om "Rik på musik"

Utforska ämnesområde