Innehåll
UNGERN, ett mycket gammalt vinland med anor.
Man får gå ända tillbaka till 800 talet för att hitta Ungerns vinvagga.
Vi känner till deras söta viner men landet har i dag utvecklat vinproduktionen till härliga vita och röda viner.
Tokajer torr som söt och Egri Bikaver (tjurblodet) kommer vi självklart att prova under kvällen.
Förkunskaper
Intresse för vin och mat.
Kursledare
Kursledare är Thomas Andersson, utbildad sommelier och diplomerad från Restaurangakademien Stockholm, mångårig provare på Grythyttans Gästgiveri, radiopratat i P 4 Värmland samt reseledare för ett stort antal vinresor runt i vinvärlden. Thomas har besökt Sydafrika flera gånger.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.
Tips på vidareutveckling
Se gärna vårt utbud av matlagningskurser.
Bra att veta
Kostnad för vinprovning 65 kr/glas och betalas direkt till kursledaren i samband med provningen.
Det ingår även ett lättare tilltugg.
OBS! Kom ihåg att visa hänsyn till andra på kursen genom att ej använda parfym.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
Deltagaravgift: 375 kr
Summa: 375 kr