Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

En dansgrupp i afrikansk dans
Kurs

Västafrikansk dans med livetrummor

Ort
Uppsala
Startdatum
11 Apr 2021
Tid
17:45-18:45
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
66859
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Gunga med till afrikanska rytmer tillsammans med M'Bady och livemusiker!

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Om dansen
Västafrikansk dans bjuder på stora flödande rörelser! Med hjälp av dansen utvecklar du din styrka och kroppskontroll. Danskursen inleds med kort grundinformation om den traditionella dansen från Guinea. Kursen tar sedan upp tre olika dansstilar. Kasa, som vi dansar vid två tillfällen, är en glad dans som dansas vid skördefest. Även Tiriba, som är en dans med riktigt skönt gung, dansar vi vid två tillfällen. Den tredje dansstilen, som vi dansar vid tre tillfällen, är Mendiani. Det är en dans som ofta används i teater. Alla danserna ger positiv energi och glädje.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sju veckor. Vid varje tillfälle dansar vi afrikansk dans till medryckande rytmer som spelas av live av våra trummisar.

Förkunskaper
Denna danskurs riktar sig både till dig som är nybörjare och dig som dansat förr.

Kursledare
M'bady Mansaré är professionell dansare och musiker från Guinea i Västafrika. Han kommer från en familj av dansare och musiker och började uppträda redan vid 5 års ålder i dans, afrikanska slagverk och akrobatik. M'bady har undervisat i 16 år i Guinea, Senegal och Sverige. M`bady håller hög professionell och pedagogisk nivå i sitt sätt att undervisa. Att lektionerna fylls av positiv energi, att alla känner sig nöjda och glada och vikten av gemenskap är viktiga delar för M`bady som ledare.

Klädsel/skor
Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. Här finns omklädningsrum, dusch och toalett. I vår fina textilsal som ligger mittemot finns även kylskåp och mikro.

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ett ämnesområde