Ort
Lidingö
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
14:00-17:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
9 st
Nummer
56422
Pris
3 695 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Vill du väva färgglatt, klassiskt stilrent, ibland fräckt och experimentellt? Det kan bli dukar, mattor, gardiner, snygga stolssitsar, löpare eller handdukar och mycket mer än så. Vävning både för nybörjare och mer erfarna – ett avkopplande och härligt hantverk.

Grupperna använder hopfällbara Götavävstolar, 60 och 90 cm breda. Du kan ta hem vävstolen mellan gångerna. I kursen ingår bland annat uträkning av vävar, uppsättning, garnberäkning, materiallära, färg och komposition till avslutningar och montering.

Hyra av vävstol 300 kr / termin.

Innehåll

Nybörjare får börja med att väva ett prov i olika tekniker, för att sedan skapa egna projekt. Du som vävt innan lär dig nya tekniker. Tillsammans med kursledaren bestämmer du vad som är lämpligt att göra.

Upplägg

Kursledaren går igenom de olika momenten gemensamt och individuellt. Du arbetar med hopfällbara vävstolar, som du kan låna hem och arbeta med mellan sammankomsterna.

Kursledare

Vår kursledare Ellen Arolin är utbildad textildesigner och textilhantverkare med en 2-årig vävutbildning från Handarbetets vänner i Stockholm samt en kandidatexamen i textildesign från Textilhögskolan i Borås. Hon jobbar idag förutom som kursledare som museipedagog på Skansen och på Almgrens sidenväveri.

Våra kursledare har många års erfarenhet i ämnet och flera års utbildning inom det textila och konstnärliga området. Kursledarna har arbetat hos oss under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial

Ta med papper, penna, sax och måttband. Kostnad för kursmaterial tillkommer. Du kan ta med eget material eller beställa material gemensamt i gruppen. I kurslokalen finns tillgång till inspirationsmaterial som böcker och vävprover.

Bra att veta

I gruppen är oftast kursdeltagarna på olika nivå, men det går utmärkt att komma som nybörjare i en pågående grupp.

Vi skickar kallelse/faktura till kursen cirka en vecka före kursstart.

Eventuellt uppehåll för skollov.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan Lidingö

Stockholmsvägen 62, Lidingö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 395 kr

Övrig avgift: 300 kr

Summa: 3 695 kr

Utforska ämnesområde