
Nässlor, salvia och kirskål får trädgårdskocken i mål
Efter att ha drivit både restaurang och örtträdgård i många år är Margareta Rosengren nuförtiden pensionär, åtminstone på deltid. Hon håller fortfarande kurser ...
Vegetarisk matlagning för nybörjare. En grundkurs som fokuserar på matlagning som är enkel, praktisk och ekonomisk i vardagen. Matlagning med vegetariska ingredienser är både nyttig och smakrik, vilket kommer att inspirera dig till vidare utveckling inom vegetarisk kost.
Vi lagar vegetarisk kost från grunden. Du kommer att få lära dig om grunderna i vegetarisk kost och näringslära samt laga några olika maträtter.
Prat om matkultur och seder och teknik runt recepten. Deltagarna arbetar i mindre grupper och arbetar enligt recepten. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.
Inledningsvis går vi igenom vad vegetarisk kost är och olika viktiga livsmedel för att du ska förstå hur en måltid bör komponeras för att du ska må så bra som möjligt.
Inga förkunskaper, alla är välkomna.
Marie Lindstedt är kunnig inom näringslära och vegetarisk kost. Marie har förutom ett gediget personligt intresse för matlagning studerat måltidskunskap, näringslära och vegetarisk gastronomi på universitetet.
Du får ett recepthäfte som innehåller de rätter vi kommer att laga. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.
Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida.
Ta med matlåda.
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.
Deltagaravgift: 995 kr
Summa: 995 kr