Ort
Stockholm
Startdatum
26 Nov 2024
Tid
18:30-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Bengt Utterström
Nummer
56597
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Säkerheten ombord är viktig, alla ska bära flytväst. En VHF/SRC är bra att ha om du hamnar i nödläge, då är det också bra att veta hur man använder den och det lär du dig på den här kursen.

Innehåll

Med en VHF-radio når du sjöräddningen, båtar i närheten och telefonnätet, det du inte alltid kan göra med en mobiltelefon pga dålig täckning eller dåliga batterier. Med VHF kan du få detaljerade kustväderprognoser, bogserhjälp, direktkontakt med Sweden Rescue mm. I kursen ingår teori och radiotrafikträning.

Upplägg

Två kvällar teori. Simulatorövning (som nu är obligatorisk för att få göra provet) kan göras hemma. Därefter bokas prov för SRC-certifikat.

SRC = Short Range Certificate. VHF= Very High Frequency.

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare

Bengt Utterström har fartygsbefälsexamen klass VIII och har arbetat som navigationslärare på Medborgarskolan under många år. Bengt är förhörsförrättare för radarintyget och författare till navigationsboken Fritidsskepparen och Fritidsskepparens VHF/SRC-bok.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialet finns på plats vid första kurstillfället och faktureras i efterhand, ca 275 kr. Provkostnad är 650 kr och betalas till förhörsförrättaren direkt vid provtillfället.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde