Ort
Borås
Startdatum
24 Aug 2024
Tid
16:00-18:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Daniel Larsson
Nummer
46299
Pris
595 kr

Om arrangemanget

Gillar du mat och vin/dryck men även att skapa kreativa texter? Då är ”Vin, papper och penna” det rätta tillfället att låta dig både njuta, inspireras och skapa.

Innehåll

Välkommen till "Vin, papper och penna" – en unik kurs där vi kombinerar kärleken till gastronomi och kreativt skrivande. Denna kurs är gjord för att ge deltagarna en helhetsupplevelse där smak, doft och ord smälter samman i en inspirerande atmosfär. 

 • Inledning- Vi börjar med korta skrivövningar och en genomgång av hur man provar vin.
 • Vin och tilltugg- Kvällens vin och lämpliga tilltugg presenteras. Därefter har ni tid att mingla, prova vin och tilltugg, samt hitta inspiration till ert skrivande.
 • Skrivarstuga- Efter minglet fortsätter vi med en skrivarstuga där ni får tid att skriva.
 • Avslutande diskussion- Vi avslutar med en diskussion om vinet och maten samt den inspiration minglet gav. De som vill får gärna läsa upp sina texter.

Upplägg

Kursen är upplagd på ett tillfälle under två timmar.

Målgrupp

Denna kurs är öppen för alla, oavsett tidigare erfarenhet av skrivande eller vinprovning. Det enda som krävs är ett intresse för mat, vin och kreativitet.

Förkunskap

 Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Daniel Larsson
Kursledaren, Daniel, är utbildad sommelier hos YRGO, Göteborgs stad. Han jobbar bland annat med vinprovningar och bloggar också om vin. Han har även gått kurser inom skrivande.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial

Papper och penna (bläck) finns på plats. För mat och dryck swishar man till kursledaren under tillfället - ca 50 kr för plocktallrik och ca 30 kr för ett glas vin. Det finns även ett alkoholfritt dryckesalternativ ifall man hellre föredrar det.

Vinerna som väljs ut är alltid veganvänliga och även de alkoholfria alternativen så långt som möjligt - detta enligt vad Systembolaget återberättar av producentens egen information. Detta innebär att man t.ex. inte har klarnat vinet med animaliska produkter samt att man undviker särskilda animaliska produkter som annars kan ingå i klassisk biodynamisk vinodling.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Parkeringsmöjlighet finns i närheten av lokalen.
 • Närmast hållplats är Albanoliden om du åker kollektivt.
 • Lokalen ligger tre trappor upp, hiss finns 
 • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
 • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Borås

Skaraborgsvägen 35 E, Borås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 595 kr

Summa: 595 kr

Utforska ämnesområde