Ort
Karlstad
Startdatum
24 Sep 2023
Tid
17:00-18:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
71147
Pris
1 111 kr

Om arrangemanget

Yinyogan är en blandning av hatha-yoga, traditionell kinesisk medicin och buddistisk meditation och mindfullness. Det är en yogaform för att arbeta med yin-delen av kroppen som skelett, myofascia, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. Ställningarna som används i yinyoga är enkla att lära sig.

Yinyogan är en blandning av hatha-yoga, traditionell kinesisk medicin och buddistisk meditation och mindfullness. Det är en yogaform för att arbeta med yin-delen av kroppen som skelett, myofascia, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. Ställningarna som används i yinyoga är enkla att lära sig och utförs alltid sittande eller liggande. Till skillnad från andra yogaformer stannar vi i varje position 3–5 minuter och låter musklerna slappna av helt. Vi stretchar inte i yinyogan utan slappnar av och möter kroppen där den är och försöker nå medveten närvaro och att vara i stunden.

Innehåll

Välkommen till en kurs i Yinyoga och meditation. Yinyogan skapar balans i kroppens olika meridianer och aktiverar vårt parasympatiska nervsystem som i sin tur skapar en känsla av lugn och harmoni. Yinyogan är tillgänglig för alla eftersom vi anpassar ställningarna efter kroppen och inte tvärtom.
Under denna kurs kommer du att få lära dig mer om yinyogans grunder. Vi kommer att prata om yin/yang, Qi och de olika meridianerna. Du kommer att få prova olika yinyoga-positioner samt meditation och andningsövningar. Vi kommer att ha olika teman för varje klass. Dessa teman pratar vi mer om på första tillfället.

Upplägg

Kurs en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella uppehåll på lov bestäms inom gruppen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper 

Kursledare

Kursledare är Maria Nordström som har sammanlagt 440 timmars yogalärarutbildning inklusive pranayama och meditation. Maria är utbildad i yinyoga, hathayoga, vinyasaflow och yoga för chakrasystemet via skolor som Yandara Yoga Institute, ATMA yoga samt yinyogacenter.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Inget kursmaterial behövs.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Bra att veta

Ha gärna på dig ledig klädsel med en topp som inte kasar upp vid upp och nedåtvända rörelser. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslutande avslappning. 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.  

 

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 111 kr

Summa: 1 111 kr

Utforska ämnesområde