Jultips

Georgina Navia Nilsson är kursledare inom inredning på Medborgarskolan. Här delar hon med sig av sina bästa tips om hur du kan skapa den rätta julstämningen i hemmet.

Involvera familjen i pyntandet
Såväl som inredning skulle jag säga att inte följa trender utan hellre pynta med som som har någon betydelse för dig och framför allt involvera alla i hushållet, perfekt tillfälle att få alla att bli delaktiga - dekorerar tillsammans eller kanske skapa dekoration tillsammans.

Tänk material, färg och form!
För att det ska vara ett tänk bakom pyntet så tänk efter vad det är ni tycker mest om när det kommer till julpyntet i form av material, färg eller figurer och se till att det upprepas i de olika rummen.

Belysning som pricken över i:et
Men annars så är ju belysning i all form något som är oerhört stämningsfylld och så välbehövd i norden, lys upp mörka hörn eller fina dekorationer eller blomsterarrangemang! Man kan hitta mycket material i naturen för den pysslige!

Gör en egen julkrans
En julkrans kan man pryda en vägg inomhus, bordsdukningen eller som ett första välkomnande på entrédörren. En julkrans kan man ju i princip dekorera med vad som helst allt från julkulor, kottar, torkade växter, bjällror, kanelstång osv. Eller varför inte bara ta in stora kvistar och ställa i en urna, till exempel.

För mer inspiration så kan du kolla in Georgina på: Instagram

Georginaporträtt.jpg
Julstämning kan man även skapa på uteplatsen med enkla medel. Med belysning, återanvända material och inslag från naturen, till exempel.