Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Under våren kan vi presentera ett brett och intressant utbud av föreläsningar. Vi får både besök av bekanta ansikten som delar med sig av sin kunskap likväl som unika gästspel av föreläsare på tillfälligt besök i Sverige. Här nedan presenterar vi ett urval av våra föreläsningar, via länken hittar du hela vårens utbud.

Föreläsningar

Läs vidare om "Biohacking - ät rätt för just din kropp. Föreläsning med Fredrik Paulún"
2 mars 2020

Biohacking - ät rätt för just din kropp. Föreläsning med Fredrik Paulún

Med hjälp av modern teknik kan du ganska lätt få reda på vad just din kropp behöver för att må bättre. Näringsexperten Fredrik Paulún berättar här om hur du kommer igång, och hur du kan omsätta informationen till praktiska förändringar av näringsintag och livsstil för att förbättra din hälsa och öka din livskvalitet.

Läs vidare om "Klingon, dothrakiska och andra främmande språk. Föreläsning med Yens Wahlgren"
5 mars 2020

Klingon, dothrakiska och andra främmande språk. Föreläsning med Yens Wahlgren

Klingonska, valyriska, nyspråk, syldaviska, na’vi, lilliputianska, orkiska. Det är några av de 121 påhittade språk som Yens Wahlgren kan berätta om - språk som skapats i populärkultur och många gånger fått egna liv utanför bokens eller filmens värld.

Läs vidare om "Northvolt - grundaren Peter Carlsson i samtal med Jan Erik Berggren. Föreläsning i samtalsform"
9 mars 2020

Northvolt - grundaren Peter Carlsson i samtal med Jan Erik Berggren. Föreläsning i samtalsform

Peter Carlsson var toppchef på Tesla och arbetade nära Elon Musk, men beslöt att flytta hem till Sverige och bygga en av Europas största fabriker för litiumbatterier. Här berättar han om Northvolts unika position, men svarar också på frågor om de problem och frågeställningar som omger batteriproduktionen.

Läs vidare om "The Sixth Extinction med Elizabeth Kolbert. Föreläsning på engelska"
23 mars 2020

The Sixth Extinction med Elizabeth Kolbert. Föreläsning på engelska

The Sixth Extincition - Det sjätte utdöendet, är namnet på Elizabeth Kolberts epokgörande bok där hon uppmärksammar hur djur och växter dör ut på en aldrig tidigare skådad skala - orsakat av människan. I mars 2020 gör hon ett unikt besök i Sverige och ger en föreläsning i Stockholm. Föreläsningen hålls på engelska.

Läs vidare om "Den vilda trädgården, med Dave Goulson. Föreläsning på engelska"
25 mars 2020

Den vilda trädgården, med Dave Goulson. Föreläsning på engelska

Det rika livet i en lagom tuktad täppa. Med små, små medel kan vi göra våra trädgårdar till naturliga reservat där människa och djur lever i den bästa harmoni. Kom och inspireras av insektsentusiasten Dave Goulson. Föreläsningen hålls på engelska.

Läs vidare om "Allt om kroppen, med Bill Bryson. Föreläsning på engelska"
30 mars 2020

Allt om kroppen, med Bill Bryson. Föreläsning på engelska

Bill Bryson kan som få andra presentera vetenskap så att alla begriper - nu berättar han allt om kroppen. Hör du till dem som slukade hans bästsäljare "En kort historik över nästan allting" förstår du vad du kan vänta dig - fakta presenterat på så underhållande sätt att kunskapen stannar kvar!

Läs vidare om "En apas farväl - vad djurs känslor kan lära oss om oss själva. Föreläsning med Frans de Waal"
2 april 2020

En apas farväl - vad djurs känslor kan lära oss om oss själva. Föreläsning med Frans de Waal

Frans de Waals banbrytande studier visar att vi människor inte är ensamma om att känna och kunna uttrycka känslor som kärlek, hat, rädsla, skam, skuld, glädje, äckel eller empati. Under ett unikt Sverigebesök berättar han utifrån den nya boken "Mamas sista kram - vad djurs känslor kan lära oss om oss själva".

Läs vidare om "Om att skriva: Annika Norlin. Föreläsning i samtalsform"
21 april 2020

Om att skriva: Annika Norlin. Föreläsning i samtalsform

En kväll med Annika Norlin där vi talar om skrivprocessen. Många känner till Annikas musik som hon presenterar med artistnamnen Säkert! och Hello Saferide.

Läs vidare om "Biohacking - Föreläsning med Hannes Sjöblad"
27 april 2020

Biohacking - Föreläsning med Hannes Sjöblad

Biohacking - att förändra den egna kroppen med hjälp av modern informationsteknik för att optimera prestation, hälsa och göra vardagen smidigare. Kom och hör Hannes Sjöblad berätta om möjligheter och utmaningar i en förändrad värld.