Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Medborgarskolan Stockholm

En höst full av spännande och traditionella nyheter!

I höst har vi en rad spännande nyheter i vårt utbud, vad sägs exempelvis om Château Vadå, Zentangle eller Brioche? Eller så kanske Sjövett och teori, Skriv Romance eller Färga garn i micron passar dig? I vårt utbud finns även ett tema som andas tradition. I höst kan du bland annat lära dig allt om din hembygds glömda dialekt, hur man läser gammal skrivstil och hur man skapar armband med hjälp av tenntrådsbroderi.

Förutom kurser har vi även flera intressanta föreläsningar. Vad sägs om att lyssna på Ernst Kirchsteiger som inspirerar till att skapa med naturmaterial och att värna om hantverket? Lär dig stylisternas hemliga knep med Frida Ramstedt eller tillbringa en kväll med Karolina Ramqvist när hon delar med sig av sina tankar, tips och reflektioner kring sitt skapande. Här hittar du hela vårt utbud i Stockholm.

Här kan du bläddra i våra kurskataloger:

Stockholm
Lidingö
Norrtälje

Utforska möjligheterna här:

Språk
Dans och teater
Musik
Konst och hantverk
Djur och natur
Navigation och trafik
Mat och dryck
Kropp och hälsa
Kommunikation
Ekonomi och samhälle

Varmt välkommen!

Händer i Stockholm

Visa föregående artikel
Visa nästa artikel

Vi har så mycket mer än bara kurser

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Arbetsträning”

Arbetsträning

Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och behöver arbetslivserfarenhet och referenser för att komma närmare arbetsmarknaden? Då kan arbetsträning eller förstärkt arbetsträning vara något för dig. Syftet med arbetsträningen är att ge dig möjlighet att prova på ditt yrke, ett nytt yrke eller få arbetslivserfarenhet i Sverige.

Arbetsträning
Läs vidare om “Föreningssamarbete”

Föreningssamarbete

Medborgarskolan samarbetar med många olika föreningar och verksamheter runt om i landet. Samarbetet bygger på ideellt engagemang och ser olika ut beroende på föreningens behov, omfattning och vilja såklart. Ofta anordnar vi studiecirklar och kulturprogram tillsammans.

Föreningssamarbete
Visa nästa artikel

Vår värld

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Musik är till för alla!”

Musik är till för alla!

Amplified är Studieförbundet Medborgarskolans Musikverksamhet och klubbsatsning. Många festivaler och arrangörer runtom i landet har alldeles för lite jämställdhetstänk i sina bokningar, därför vill vi påvisa att det faktiskt går. Fredagen den 13 september arrangerar vi endagsfestivalen: Amplified - För en jämställd musikscen".

Läs vidare om “Ekonomi med Elizabeth”

Ekonomi med Elizabeth

Elizabeth har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta som kursledare hos Medborgarskolan och håller både kortare kurser och lite mer omfattande Diplomutbildningar inom ekonomi.

Läs vidare om “Byt karriär, ändra riktning eller boosta fritidsintresset!”

Byt karriär, ändra riktning eller boosta fritidsintresset!

Genom att gå en diplomutbildning öppnar du upp möjligheten att byta karriär, ändra riktning inom det du redan arbetar med eller så kan du helt enkelt boosta ett fritidsintresse som du vill lära dig mer om.

Läs vidare om “Diplomutbildningen banade väg för karriärbyte och drömjobbet!”

Diplomutbildningen banade väg för karriärbyte och drömjobbet!

Flera av oss har kanske tänkt tanken att det vore en spännande utmaning att ta steget mot ett karriärbyte, att gå från det bekväma till något nytt. Precis det har Jessica gjort. Redan innan utbildningen var avslutad fick hon sitt drömjobb!

Läs vidare om “Intervju Erika Sandberg”

Textilarbete som är bra för både hälsan och miljön

Erika Sandberg driver en textil verksamhet för arbetsträning där deltagarna arbeta med textilt hantverk i olika former. Materialet de använder kommer från en Second Hand-butik.

Läs vidare om “Autoimmun kost är en het trend”
Föreläsning & Kurs

Autoimmun kost är en het trend

Cecilia var av de första i Sverige som började med autoimmun läkande kost. Det var 2013. Då hade hon de autoimmuna sjukdomarna psoriasis och psoriasisartrit och led dessutom av astma och en rad allergier som pollen, gluten, damm och ett antal frukter.

Läs vidare om “Undervisningsköket i Stockholm”
Medborgarskolans Undervisningskök

Ta köksvägen till oss!

Vill du utvecklas som hemmakock? Laga mat tillsammans med vänner och kollegor? Eller låta matlagningen bli en del av din yrkeskarriär? Då har du kommit rätt. För i över 15 år har Medborgarskolans undervisningskök på Hagagatan i Vasastan i Stockholm gjort det roligare och enklare att laga vardagsmat och att glänsa på middagsbjudningar.

Läs vidare om “Medborgarskolan har flyttat in på Kavat Vård!”
Samarbeten

Medborgarskolan har flyttat in på Kavat Vård!

Medborgarskolan samarbetar med Kavat Vård som driver tio äldreboenden i Stockholm och Norrtälje. Samarbetet syftar till att ge människorna på äldreboenden möjligheter att utvecklas i ett livslångt lärande.

Visa nästa artikel