Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Nu finns både sommarens och höstens kurser upplagda på hemsidan. Vi erbjuder ett stort utbud av kurser i såväl fysiska grupper som på distans.

Medborgarskolan Stockholm

Nu finns både sommarens och höstens kurser upplagda på hemsidan. Vi erbjuder ett stort utbud av kurser i såväl fysiska grupper som på distans.

Planerar du att vara kvar i stan under sommaren? Varva sommarens vila med inspiration och nya kunskaper. Lär dig något nytt och fyll på med energi!

Kurser på distans

Flera av våra kurser har gjorts om till distanskurser i realtid. Det innebär att du genomför kursen via en digital plattform, i grupp vid bestämda tidpunkter.

Sommarkurser

Diplomutbildningar

Utforska fler möjligheter här:

Varmt välkommen!

Händer i Stockholm

Visa föregående artikel
Visa nästa artikel

Vi har så mycket mer än bara kurser

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Arbetsträning i Stockholm"

Arbetsträning i Stockholm

Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och behöver arbetslivserfarenhet och referenser för att komma närmare arbetsmarknaden? Då kan arbetsträning vara något för dig. Syftet är att du ska få möjlighet att prova på det du är utbildad till, testa på ett nytt yrke eller få arbetslivserfarenhet i Sverige.

Arbetsträning i Stockholm
Läs vidare om "Hyra lokal"

Hyra lokal

Söker du efter lokaler tillmöten eller konferenser? Letar du efter en replokal där du och bandet kan repa eller planerar du att starta en studiecirkel och är i behov av en lokal? Vi har lokaler i centrala Stockholm, i Täby, Sundbyberg och i Norrtälje.

Hyra lokal
Visa nästa artikel

Vår värld

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Hjälp till självhjälp"

Hjälp till självhjälp

Medborgarskolan har flera samarbetspartners som liksom vi brinner för folkbildning. En av dessa är Civilförsvarsförbundet, en ideell frivillig försvarsorganisation som arbetar med att informera och utbilda allmänheten i hur man klarar olika typer av krissituationer, till exempel långvariga elavbrott, förorenat dricksvatten eller en längre tids isolering. Civilförsvarsförbundet finns i hela landet och har cirka 200 instruktörer, en av dessa är Patrik Norberg.

Läs vidare om "Tystnad är förövarens bäste vän"

Tystnad är förövarens bäste vän

Incest syns inte på utsidan och de utsatta vågar sällan berätta om det som har hänt. Den ideella föreningen nxtME finns för just dessa personer. Deras syfte är att stötta utsatta, hålla utbildningar, föreläsningar och sprida information för att skapa opinion i ämnet.

Läs vidare om "Livskrisen ledde till en karriär som musikproducent"

Livskrisen ledde till en karriär som musikproducent

Hannes Andersson är musikproducent och låtskrivare, han har drivit flera band, har egna artistprojekt och skapar allt från elektronisk till akustisk musik. Förutom att utbilda blivande musikproducenter på skolan AP Academy i Stockholm är han nu även ledare för en workshop online i vokalproduktion på Medborgarskolan.

Läs vidare om "Hilma jobbar heltid med att boka band"

Hilma jobbar heltid med att boka band

Hilma Kekkonen Orrell driver företaget HKO bookings och arbetar heltid med att boka band, både i Sverige och Europa. Våren 2020 håller hon workshops online via Medborgarskolan för att dela med sig av sina yrkeskunskaper.

Läs vidare om "Marianne undervisar i släktforskning på distans"

Marianne undervisar i släktforskning på distans

Marianne Jonasson är sedan 12 år tillbaka kursledare inom släktforskning på Medborgarskolan. Genom åren har hon haft både fysiska kurser och distanskurser. Nu förbereder hon tillsammans med en annan kursledare en ny distanskurs i släktforskning.

Läs vidare om "På ny kurs i livet"

På ny kurs i livet

Olle och Susanna bor på Ljusterö i Stockholm men tillbringar gärna tid i Italien. För cirka fem år sedan köpte de en lägenhet i Tropea, en fantastisk by i södra Italien. Nu går de tillsammans på en kurs i italienska för att de ska kunna konversera med sina nya italienska vänner.

Läs vidare om "​Medborgarskolan Stockholmsregionen får fortsatt förtroende från Myndigheten för Yrkeshögskolan"

​Medborgarskolan Stockholmsregionen får fortsatt förtroende från Myndigheten för Yrkeshögskolan

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har nu meddelat vilka ansökningar som beviljas start från hösten 2020. Medborgarskolan Stockholmsregionen får fortsatt förtroende att bedriva YH-utbildningarna Paralegal och Mönsterkonstruktör. Utbildningarna anordnas

Läs vidare om "Birgitta gör skillnad i människors liv!"

Birgitta gör skillnad i människors liv!

När Birgitta gick i pension funderade hon över vad hon tyckt varit roligast i hennes yrkesliv. Då hon har en bakgrund inom skolvärlden och goda erfarenheter av att undervisa sökte hon sig till Medborgarskolan. Nu leder hon kurser för personer som av olika anledningar hamnat utanför det digitala landskapet, något som cirka 15 % av Sverige befolkning är.

Läs vidare om "Att undervisa i språk är att bjuda på världen!"

Att undervisa i språk är att bjuda på världen!

Marie-Jeanne började som kursledare på Medborgarskolan redan på 70-talet. Hon är en genuin folkbildare som älskar att undervisa och dela med sig av sin kunskap och har under åren utbildat tusentals personer i franska språket.

Läs vidare om "Kunskap ska man dela med sig av!"

Kunskap ska man dela med sig av!

Maryam Madaresi har alltid varit intresserad av mat, ett intresse som bl.a. har lett henne till Medborgarskolan där hon håller i kurser i persisk matlagning.

Läs vidare om "Ett litet märke med stor betydelse för många!"

Ett litet märke med stor betydelse för många!

Olika människor kopplar av på olika sätt. En del går ut i skogen och plockar svamp, andra målar akvarell. Filatelisten Bo finner avkoppling i sitt frimärkssamlande. Höjdpunkten är när en lucka i albumet kan fyllas. Har du också ett specialintresse du vill utveckla? Läs mer och inspireras av Bo.

Läs vidare om "Studiecirkel om de europeiska kungahusens historia"

Studiecirkel om de europeiska kungahusens historia

Mårten Hougström arbetar till vardags som ekonom men ägnar en stor del av sin fritid till att besöka, upptäcka och lära sig mer om de svenska och utländska kungahusen. Hans stora intresse har bidragit till att han idag sitter på massor med kunskap som han gärna delar med sig av.

Läs vidare om "Årets folkbildare lär dig sticka som en lett!"

Årets folkbildare lär dig sticka som en lett!

Vad du än är intresserad av så finns det en kurs eller föreläsning för dig på Medborgarskolan. Om stickning är din grej, då finns allt från prova på-kurser till mer avancerade kurser i exempelvis brioche. Brioche kallas även patentstickning och är en stor stickningstrend just nu. I höst finns dessutom en spännande nyhet där du får lära dig att sticka som en lett!

Läs vidare om "Musik är till för alla!"

Musik är till för alla!

Amplified är Studieförbundet Medborgarskolans Musikverksamhet och klubbsatsning. Många festivaler och arrangörer runtom i landet har alldeles för lite jämställdhetstänk i sina bokningar, därför vill vi påvisa att det faktiskt går. Fredagen den 13 september arrangerar vi endagsfestivalen: Amplified - För en jämställd musikscen".

Läs vidare om "Ekonomi med Elizabeth"

Ekonomi med Elizabeth

Elizabeth har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta som kursledare hos Medborgarskolan och håller både kortare kurser och lite mer omfattande Diplomutbildningar inom ekonomi.

Läs vidare om "Byt karriär, ändra riktning eller boosta fritidsintresset!"

Byt karriär, ändra riktning eller boosta fritidsintresset!

Genom att gå en diplomutbildning öppnar du upp möjligheten att byta karriär, ändra riktning inom det du redan arbetar med eller så kan du helt enkelt boosta ett fritidsintresse som du vill lära dig mer om.

Läs vidare om "Diplomutbildningen banade väg för karriärbyte och drömjobbet!"

Diplomutbildningen banade väg för karriärbyte och drömjobbet!

Flera av oss har kanske tänkt tanken att det vore en spännande utmaning att ta steget mot ett karriärbyte, att gå från det bekväma till något nytt. Precis det har Jessica gjort. Redan innan utbildningen var avslutad fick hon sitt drömjobb!

Läs vidare om "Intervju Erika Sandberg"

Textilarbete som är bra för både hälsan och miljön

Erika Sandberg driver en textil verksamhet för arbetsträning där deltagarna arbeta med textilt hantverk i olika former. Materialet de använder kommer från en Second Hand-butik.

Läs vidare om "Undervisningsköket i Stockholm"

Ta köksvägen till oss!

Vill du utvecklas som hemmakock? Laga mat tillsammans med vänner och kollegor? Eller låta matlagningen bli en del av din yrkeskarriär? Då har du kommit rätt. För i över 15 år har Medborgarskolans undervisningskök på Hagagatan i Vasastan i Stockholm gjort det roligare och enklare att laga vardagsmat och att glänsa på middagsbjudningar.

Läs vidare om "Medborgarskolan har flyttat in på Kavat Vård!"
Samarbeten

Medborgarskolan har flyttat in på Kavat Vård!

Medborgarskolan samarbetar med Kavat Vård som driver tio äldreboenden i Stockholm och Norrtälje. Samarbetet syftar till att ge människorna på äldreboenden möjligheter att utvecklas i ett livslångt lärande.

Visa nästa artikel