Föreningssamarbete

Medborgarskolan samarbetar med många olika föreningar och verksamheter runt om i landet. Våra samarbeten med föreningar bygger på ideellt engagemang och ser olika ut beroende på föreningens behov, omfattning och vilja. Ofta anordnar vi studiecirklar och kulturprogram tillsammans.

Här är några exempel på vad vi kan hjälpa till med utifrån era behov och förutsättningar:

  • Lokaler
  • Utbildningar
  • Marknadsföring
  • Workshops och föreläsningar
  • Material

Välkomnar olika föreningar

Vi på Medborgarskolan jobbar med alla möjliga typer av föreningar. Det handlar om att se vilka behov som finns i samhället och försöka tillgodose dem, att vara lyhörd för vad människor vill göra och se hur vi kan hjälpa till. Vi samordnar ideella krafter och eldsjälar i det lokala civilsamhället.

För oss som studieförbund är det viktigt att kunna möta individer, grupper och föreningar på era villkor och att tillsammans utveckla viktig och relevant verksamhet. Så ökar engagemanget och delaktigheten i samhället och i kulturlivet.

Stöd till nya föreningar

Vi vill också möta framväxande engagemang i nya föreningar och rörelser med öppenhet och nyfikenhet. På det sättet kan vi skapa nya stabila samarbeten och ny folkbildningsverksamhet.

Är du nyfiken och vill veta mer? Kontakta oss via formuläret så bokar vi in ett möte! Du kan också söka på din ort under Kontakt längst ner på sidan och ringa oss direkt.

Kontakta oss kring föreningssamarbete

Läs mer på www.medborgarskolan.se/dataskydd