"Gräv där du står" – en föreläsning om självhushållning

Studieförbunden i Östergötland har skapat en gemensam utställning och föreläsningsserie på temat ”Fritt och frivilligt – folkbildning för framtid”.

Utställningen om de olika studieförbundens uppkomst och historik och hur folkbildningen har spelat en viktig roll i olika samhällsförändringar genom historien. Initiativ till utställningen kommer från studieförbundens klimatnätverk, som särskilt vill lyfta fram vad folkbildningens roll är, och kan vara, i klimatomställningen.

I samband med utställningen bjuds det också på ett antal föreläsningar och workshop på temat klimat och hållbarhet. En av programpunkterna är den föreläsningsserie om självhushållning som Medborgarskolan i Norrköping arrangerat.

”Gräv där du står” är en av dessa föreläsningar om självförsörjning med Maggan Drottja är en naturälskande person som bor på landet i Kolmården. Hon har djur, trädgård och sysslar mycket med självförsörjning i alla dess former. I föreläsningen berättar Maggan om sin resa mot att vara självförsörjande och den bjuder på idéer och inspiration för att komma i gång med odling på en hushållsnära nivå.

Det här är ett bra tillfälle att lära sig mer för dem som vill bidra till ett bättre klimat, som drömmer om ett liv i balans med naturen och som vill odla sina egna grönsaker på ett hållbart sätt – året om.

Arrangemanget är en del av turnén Fritt och Frivilligt – Folkbildning för Framtid, med klimatnätverk för studieförbunden i Östergötland.