Språk

Lär dig ett nytt språk inför resan och känn dig som hemma

Hör du till dem som är lite avvaktande när det gäller att prata med främlingar under semestern och som helst lämnar över uppgiften att fråga om vägen eller be om ett glas vatten till någon annan i resesällskapet?

Vare sig du är gammal eller ung kan du ha nytta av grundläggande språkkunskaper när du besöker ett nytt land. Även om engelskan är gångbar på de flesta ställen får man ofta ett helt annat bemötande av den inhemska befolkningen om man gör ett försök att först kommunicera på deras eget språk. Dessutom är det vansinnigt roligt!

Buongiorno! How are you today?

Hos oss på Medborgarskolan kan du gå ett flertal kurser i olika språk med inriktningen ”språk inför resan”. Där får du lära dig basfraser och ord på målspråket som är användbara när du till exempel ska beställa mat på restauranger, fråga om priset på en vara, leta dig fram till stadens turistattraktioner, komma med rätt buss från rätt plats eller bara hälsa godmorgon till expediten när du köper dina färska frukostfrallor.

Dessa kurser fokuserar på glädjen i att kommunicera. Kursledaren snöar inte in på grammatiken utan ger dig som deltagare en chans att närma dig kulturen och människorna i det nya landet lite lättare, med enkla fraser i bagaget.

Deltagarna tränar tillsammans genom rollspel och dialoger som skapar så autentiska samtalssituationer som möjligt. Kurserna innehåller även en hel del realia och fakta om landets kultur och efter de cirka fem veckor som kursen är har du en bra grund att stå på när du ger dig iväg på semester, vare sig du ska åka till Frankrike, Italien, Grekland, Kina eller någon annanstans.

liten_tjej_resvaska.jpg
Med språk i bagaget blir resan ett större äventyr

Bon voyage!

Text: Camilla Danielsson