Mat och dryck

Skratt och samarbete i köket under aktiv matlagning

I köket är stämningen hög, liksom förväntningarna. Roger Billingham tar sitt ledarskap på största allvar och ser till så var och en i gruppen känner sig inkluderad och har roligt.

- Att hålla ett sådant här event, en matlagningsupplevelse för företag, är alltid kul och spännande. Själva konceptet ”aktiv matlagning” för företag är relativt nytt och vi hoppas att allt fler ska inse vilken glädje och teambuildingnytta gemensam matlagning faktiskt kan ha, säger Roger.

Han fortsätter att berätta att uppläggen på aktiviteten kan se lite olika ut. Vissa grupper som kommer är mest intresserade av att få göra en aktivitet tillsammans som under tiden den pågår är en kul och avkopplande upplevelse som slutligen mynnar ut i en smakfull och kulinarisk upplevelse. Andra kommer till köket med förväntningar på att få utbildning inom vissa specifika områden. Om hur man bäst tillagar kött, hur man får till det perfekta upplägget med varma tallrikar samt vilken dryck som egentligen passar bäst till den utvalda maträtten.

- Ingenting är omöjligt. Vi kan alltid anpassa utbudet efter kundens önskemål och skräddarsy menyer, fortsätter han.

Fantastisk helhetsupplevelse

Att Roger brinner för mat i alla dess former råder det ingen tvekan om. Passionen för bra mat, bra råvaror samt god och hälsosam kost har alltid funnits.

- Jag har ju ett förflutet inom restaurangbranschen, vilket kanske märks. Men att arbeta i ett restaurangkök är något helt annat. Här kan jag se till att deltagarna får en fantastisk helhetsupplevelse, att de lär sig något samt att deras smaklökar får sitt lystmäte.

Under en kväll är det Region Örebros ekonomiavdelning som intagit utbildningsköket. Inledningsvis är deltagarna lite försiktiga och fundersamma över vad det är som ska göras. Men bara en kvart senare är alla uppdelade i olika matstationer. Lite vin har serverats och ur högtalaren strömmar musik som ytterligare höjer stämningen. Denna kväll är det medelhavsbuffé som står på menyn.

- Det här är jättekul. En fantastisk grej att göra tillsammans. Vi samarbetar på ett helt annat vis än vad vi annars gör och lär känna varandra på ett annat sätt, säger en av deltagarna, medan hon kavlar bröd.

Roger själv är nöjd med hur det ser ut hittills. Mixern går, desserten förbereds och i stekpannor steks och friteras det. Allt medan det hembakta brödet börjar ta form i ugnarna.

- Det brukar bli en kul upplevelse, säger Roger.

Det händer något när man lagar mat tillsammans, alla är delaktiga och får dessutom uppleva slutresultatet fler sinnen. I just det här fallet är det förhoppningsvis smaklökarna som ska få sitt lystmäte tillgodosett!