Ort
Örebro
Startdatum
24 Jul 2024
Tid
19:00-21:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Marlou Jaspers
Nummer
79131
Pris
1 550 kr

Om arrangemanget

Är magisk realism ett nytt begrepp för dig? Inom magisk realism skildras verkligheten med en underton av magi och fantasi. Världen är grundad i den verkliga världen där de fantastiska och övernaturliga elementen är baserade på realistiska detaljer ur det verkliga livet.

Innehåll
Vi kommer att djupdyka in i detta och surrealism och utmana vår komplicerade fantasi som vi alla äger inom oss. Under kursens gång lär du dig både att förstå akrylmåleriets grunder, realistiskt måleri, i samma veva som vi väcker och utvecklar vår fantasi – som kan vara hjälpsam inte bara inom kreativa områden utan också viktig i det dagliga livet. 

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas 5 gånger, en gång i veckan, samma dag

Förkunskaper
Inga förskunskaper krävs

Kursledare
Marlou Jaspers presentation: Jag har i sedan barnsben intresserats av realistiskt måleri och på senare år jobbat främst med magisk realism/surrealism i olja. Min konst går hand i hand med naturen, som står i centrum i mitt skapande. Ibland lyfter jag viktiga frågor gällande miljön samt människans relation till naturen, och ibland en mer lättsam approach och pusslar jag ihop porträtt av djur och dess oväntade likheter. I dagsläget är jag konstnär på heltid och fokuserar till större del på utställningar, beställningsjobb samt undervisande i konst. Jag strävar även efter att nå ut med min konst mer internationellt vilket är ett av målen med min mobila ateljé i min lilla campervan som jag stundvis bor i. 
Du kan läsa mer om min konst och om mig på www.marloujaspersart.com eller på Marlou Jaspers Art på Instagram eller Facebook.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial köps av deltagaren.

Materiallistan - ta med till kurs:
Måla med akryl
Akrylfärgsset – ska innehålla grundfärgerna (röd, gul, blå/magenta, gul, cyan) *
Penslar för akrylmåleri 
Duk (lös eller uppspänd) Alternativt akrylpapper men duk är att föredra
Palett (Engångstallrik går också bra) 
Pappmugg/burk för vatten
(Trasa för att torka av penslar) 
Blyerts eller kol 

**Det kan vara bra att också ha med något kladdpapper/duk för att testa sig fram

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, upptäck vårt kursprogram för att hitta något annat som verkar spännande.

Bra att veta
Stafflier finns på plats, tag med förkläde eller ha oömma kläder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 550 kr

Summa: 1 550 kr

Utforska ämnesområde