Ort
Örebro
Startdatum
29 Jun 2024
Tid
10:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Marlou Jaspers
Nummer
79132
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

I denna helgkurs lär vi oss att förstå färgcirkeln, att själva kunna blanda till olika kulörer utifrån grundfärgerna och kunna komma åt den där specifika kulören du behöver till ditt verk. Vi lär oss om valörer, komplementfärger, varma och kalla färger och allt som har med själva upplevelsen av kulören att göra.

Innehåll
Här får du djupdyka i in på ämnet och vi lär oss att förstå hur olika färger påverkar varandra och hur detta kan förstärka ditt måleri. Kursen hålls i akryl, som är en nybörjarvänlig färg som torkar snabbt.
Kursen passar både dig med samt utan erfarenhet, men i upplägget kommer det läggas mycket fokus på grundkunskaperna från början.

Upplägg
Kursen omfattar 7 x 45 min /dag  under 2 dagar , lördag och söndag med 45 min lunch / dag

Förkunskaper
Inga förskunskaper krävs

Kursledare
Marlou Jaspers presentation:
Jag har i sedan barnsben intresserats av realistiskt måleri och på senare år jobbat främst med magisk realism/surrealism i olja. Min konst går hand i hand med naturen, som står i centrum i mitt skapande. Ibland lyfter jag viktiga frågor gällande miljön samt människans relation till naturen, och ibland en mer lättsam approach och pusslar jag ihop porträtt av djur och dess oväntade likheter. I dagsläget är jag konstnär på heltid och fokuserar till större del på utställningar, beställningsjobb samt undervisande i konst. Jag strävar även efter att nå ut med min konst mer internationellt vilket är ett av målen med min mobila ateljé i min lilla campervan som jag stundvis bor i. 
Du kan läsa mer om min konst och om mig på www.marloujaspersart.com eller på Marlou Jaspers Art på Instagram eller Facebook.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial köps av deltagaren.

Materiallistan - ta med till kurs:
Materiallistan:
Akrylfärgsset – ska innehålla grundfärgerna (röd, gul, blå/magenta, gul, cyan) *
Penslar för akrylmåleri 
Duk (lös eller uppspänd) alternativt akrylpapper men duk är att föredra
(Trasa för att torka av penslar) 
Blyerts eller kol

**Det kan vara bra att också ha med något kladdpapper/duk för att testa sig fram

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, upptäck vårt kursprogram för att hitta något annat som verkar spännande. www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Stafflier finns på plats, tag med förkläde eller ha oömma kläder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ämnesområde