Ort
Nora
Startdatum
25 Sep 2024
Tid
17:00-19:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
80574
Pris
1 650 kr

Om arrangemanget

Drömmer du om att få lära dig måla eller har du redan klivit in i akrylmåleriets magiska värld? Här har du chansen att få ta del av de viktiga baskunskaperna du behöver eller utvecklas utefter den nivån du är på. Att måla med akryl är en underbar hobby som passar många!

Innehåll
Tekniken bakom akrylmålning är rolig och enkel. En vattenlöslig, luktfri och snabbtorkande färg som kan varieras i det oändliga med hjälp av fantasin.
Den här kursen passar både nybörjare och de med lite erfarenhet. Varje sammankomst innehåller teori och praktiska övningar.
Du upptäcker material, färgblandning, bildkomposition, att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv. Du väljer fritt vilket material du arbetar med! Låt din inspiration välja om du vill måla på stora eller små dukar/pannå. Känn efter vilka penslar som passar dig. Ta gärna med olika verktyg att bearbeta färgen med om du vill, eller testa att måla med händerna. Om du känner för att stå upp och måla får du gärna ta med ett stativ. Det finns inget rätt eller fel. Släpp alla begränsningar och låt fantasin flöda

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas 6 gånger, varannan vecka, ojämna veckor

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursledare
Lina Ådin har målat i hela sitt liv med naturen och dess magi som urkraft. Hon är en skapande själ och konsten är en av hennes alla kreativa uttrycksmedel. Hon utbildade sig på gymnasiet i det Kreativa programmet där hon lärde sig om konsten som ett skapande verktyg att kommunicera med. Lina har ställt ut på många olika gallerier i Stockholm, så som Vinterviken och Galleri Puckeln, under hennes verksamma år där. År 2016 flyttade hon till skogarna utanför Nora för att bo i den natur som hon ständigt gestaltar. Det är Bergslagens trolska skogar som präglar hennes konst. Hon har även publicerat barnböcker som hon skrivit och illustrerat till. Under fem år renoverade hon antika möbler som hon också målade med toxinfria färger till möbelkonstverk i hennes dåvarande företag Återanvändarna. Hon höll då även kurser i möbelrenoveringar. Parallellt med sin konst renoverar Lina ständigt husen hon bor i. Det är också ett kreativt skapande enligt henne. Lina är utbildad Sjuksköterska och driver idag en klinik i Örebro. På hennes fritid gör hon det hon älskar mest - målar tavlor och renoverar huset som hon och hennes familj bor i. Ni hittar hennes konst på Instagram @linas_konst

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial köps av deltagaren.

Materiallistan ta med till kurs:
•    Akrylfärgsset
•    Penslar för akrylmåleri
•    Målarduk uppspänd på kilram (canvas) eller pannå. Masonitplattor fungerar också utmärkt.
•    Engångstallrikar (används som palett) eller avrivningspalett.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, upptäck vårt kursprogram för att hitta något annat som verkar spännande.

Bra att veta
Stafflier finns på plats, tag med förkläde eller ha oömma kläder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Allaktivitetshuset i Nora

Älvtorpsvägen 11, Nora

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 650 kr

Summa: 1 650 kr

Utforska ämnesområde