Ort
Uppsala
Startdatum
25 Apr 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Simon Kolthoff
Nummer
78597
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig mer om akrylmålning? Akryl är en mångsidig och spännande färg som du kan använda för att skapa fantastiska konstverk. På den här kursen lär du dig grunderna i akrylmålning. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, kommer du att ha kul och lära dig något nytt på den här kursen!

Innehåll
Vi har elementär färgteori i akryl. Målar efter färgövningar eller fritt. Lär dig komplementfärger, hur man lägger upp en palett och träffar rätt färg. 
Vi målar ett fantasi landskap för att vänja oss vid redskap och vi testar hur det är att måla av ett foto. Vi målar också stilleben och funderar på komposition och skiss teknik.

Ett av Medborgarskolans fyra kärnvärde är:
Utveckling i samverkan
Vi tror att människor utvecklas bäst i samverkan med andra. Därför vill vi skapa mötesplatser där ett givande och tagande får alla att känna delaktighet. Med nya kunskaper, ökat självförtroende och ­sociala nätverk får människor möjligheter och styrka att själva utforma och påverka sina liv.
Därför möts både nya och erfarna deltagare i denna kurs för att även inspirera varandra
Våra andra fina kärnvärden hittar du på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/

Upplägg
Vi träffas en gång i veckan i 5 veckor, samma dag och tid. Uppehåll för eventuella helgdagar/lov görs upp gemensamt i gruppen under första kurstillfället.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, både nybörjare och erfarna deltagare är välkomna.

Kursledare
Kursledare är konstnären Simon Kolthoff. Han har flera års erfarenhet och utbildning i bildskapande tekniker.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i måleri och hantverk både för vuxna och barn. Vi har ett stort utbud inom hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar. www.medborgarskolan.se

Bra att veta

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ämnesområde