Ort
Västerås
Startdatum
12 Sep 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Lennart Sundstedt
Nummer
80673
Pris
1 735 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig grunderna i aktie- och fondsparande och lära dig hur du skapar ett aktie- och fondsparande utifrån dina sparmål, din spartid och den risk du är beredd att ta? Då är det här förmodligen en utbildning för dig!

Innehåll

I den här kursen varvas teori och praktik så att de efter genomgången utbildning har kunskaper att hitta aktier och fonder, förstå vad de placerar i, bedöma risker och skapa ett sparande som passar dina målsättningar. Du har också fått möjlighet att använda olika internetsidor och nätmäklares information för att själv hitta information om aktier och fonder och slapa egna portföljer.

  • Grundläggande om aktier och fonder
  • Att spara i aktier och fonder
  • Att skapa en portfölj av fonder
  • Att komma igång med aktiesparande 

Upplägg

Vi träffas varje vecka under samma dag och tid. 4 träffar.

En förutsättning är att du har en god internetanslutning, samt fungerande webbkamera/mikrofon/högtalare på din enhet. Precis som vid en fysisk kurs krävs att du kan sitta ostört, både för din egen del och för övriga deltagare i kursen.

Vi träffas via Zoom. Inloggningslänk skickas ut i samband med kursstarten.

Kursen hålls i realtid och pga. GDPR finns inte möjlighet att spela in kursen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Lennart Sundstedt, civilingenjör (Industriell Ekonomi) med lång erfarenhet av aktiehandel och stort intresse för aktiemarknaden, placeringar, bolagsanalyser och att förmedla kunskaper. Lennart har hållit flera uppskattade grundkurser, distanskurser och även fortsättningskurs och tidigare varit aktiv i Aktiespararnas lokalförening i Västerås. Sagt om Lennart i kursutvärdering "Mycket bra lärare som på ett tydligt och bra sätt förklarade svar på våra frågor. Uppskattade våra diskussioner i gruppen där alla frågor var tillåtna."

Lennart har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Allt kursmaterial distribueras till dig.

Bra att veta

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor. Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Vi erbjuder tre olika kurser inom aktiekunskap:

Steg 1: Aktie- och fondkunskap - baskurs (distans) - för dig som är rookie.

Steg 2: Aktiekunskap - medium (distans) - för dig som har viss kunskap om aktiehandel men vill ta nästa steg. I denna kurs har du även tillgång till en onlineportal för självstudier mellan träffarna.

Steg 3: Aktiekunskap - avancerad (distans) för dig som hållit på ett tag med aktiehandel och vill bli ännu vassare. Delvis genom dialog med andra kursdeltagare.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 735 kr

Summa: 1 735 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

”För mig är rikedom frihet”

Pengar och ekonomisk trygghet är viktigt för de flesta av oss, men vad är egentligen rikedom? Daniel Nylén från ­Unga ­aktiesparare berättar om hur du kommer i ...

6 november 2023
Läs vidare om "”För mig är rikedom frihet”"

Utforska ämnesområde