Ort
Kristianstad
Startdatum
5 Okt 2023
Tid
18:15-19:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
63718
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Kursen ger dig kunskaper för att göra lönsamma aktieplaceringar. Den vänder sig till dig som vill lära hur aktiemarknaden fungerar och hur du går tillväga för att hitta köpvärda aktier. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att spara i aktier eller fonder.

Om kursen
Denna kurs handlar om hur man får kunskap för att komma igång med aktie- och fondplaceringar på ett medvetet sätt. Du lär dig om aktier, börsen, olika typer av bolag och vilken information som finns i börslistorna. Du får kunskap om vad som får aktiekurserna att stiga, vad som kännetecknar bra bolag och olika sätt att identifiera dem. Du får förståelse för olika placeringsstrategier samt att placera kort- respektive långsiktigt. Vi går igenom risker och möjligheter med olika placeringar, såväl som olika sätt att begränsa riskerna – och därmed öka möjligheterna. Givetvis går vi igenom olika depå-typer, beskattning av aktier och fonder samt hur du praktiskt går tillväga för att köpa och sälja aktier.

För vem
För dig som är nyfiken på aktiekunskap

Kursledaren
Vilhelm Ruhr ä medlem hos unga aktiespararna. Vilhelm har själv har ett stort intresse kring ämnet finans och investeringar vilket han vill dela med sig av.

Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem, där alla ledare kontinuerligt erbjuds möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling.

Bra att veta
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.

Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Medborgarskolan Kristianstad

Magasinsgatan 2, Kristianstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ämnesområde