Ort
Skövde
Startdatum
8 Okt 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
45171
Pris
1 425 kr

Om arrangemanget

Lägg grunden till ett rikare aktieliv. Vår grundkurs vill inspirera och skola in dig på ett långsiktigt och regelbundet sparande i aktier och fonder. Med grundläggande kunskaper om aktiemarknaden får du en perfekt start för en mer aktiv förvaltning.

Innehåll
Köpa, förvalta, sälja - vi tar allt från början. Du får lära dig hur aktiemarknaden fungerar och vad som styr aktiekurserna. Kursen vägleder dig i aktiesparandets konst och lär dig skapa aktieportföljer, räkna och värdera. Vi hjälper dig också att ta vara på möjligheterna och enkelt undvika fällorna. Förutom handfasta råd om hur man väljer fonder och aktier lär du dig grunderna i aktiematematik och företagsekonomi. Du får även inblick i hur man beskattar aktier och kapital.

Upplägg
Köpa, förvalta, sälja - vi tar allt från början.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till dig som är intresserad av aktier och fonder och vill börja spara eller redan sparar i enskilda aktier eller fonder.

Kursledare
Greger är byggnadsingenjör har jobbat inom byggbranschen i hela hans yrkesliv både som anställd och egen företagare. Intresset för aktie började i liten skala på 80-taket och har sedan ökat. Greger ingår nu i ledningsgruppen för aktiespararna i Skövde.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kursboken köper deltagarna själva. OBS! Invänta kallelse/faktura (ej bokningsbekräftelse) så du vet att kursen startar innan du beställer boken.
"Aktie och Fondhandboken" beställs via Adlibris eller Bokus.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 425 kr

Summa: 1 425 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

”För mig är rikedom frihet”

Pengar och ekonomisk trygghet är viktigt för de flesta av oss, men vad är egentligen rikedom? Daniel Nylén från ­Unga ­aktiesparare berättar om hur du kommer i ...

6 november 2023
Läs vidare om "”För mig är rikedom frihet”"

Utforska ämnesområde