Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Norrköping
Startdatum
25 Mar 2020
Tid
18:00-20:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
20952
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Lägg grunden till ett intressant och rikt aktieliv. Vår grundkurs vill inspirera och skola in dig i ett långsiktigt och regelbundet sparande i aktier. Med grundläggande praktiska och teoretiska kunskaper om aktiemarknaden får du en perfekt start för en mer aktiv och lyckosam förvaltning.

INNEHÅLL
Du får den kunskap som behövs för att komma igång med att spara i aktier. Du lär dig om aktier och fonder, när du bör köpa och sälja, risker och möjligheter med placeringar, om börsen och börsintroduktioner. Du får också lära dig hur du hittar information om olika bolag och hur du ska välja aktier. Du lär dig mer om kurslistor och index, vilka olika depåer det finns och om att köpa och sälja över internet. Du får lära dig om beskattning av aktier och fonder, och när du genomfört kursen har du förhoppningsvis arbetat fram en egen strategi för din aktieportfölj.

UPPLÄGG
Vi träffas 1 gång i veckan under 5 veckor.

FÖRKUNSKAPER 
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och vill gå från teori till handling när det gäller att börja spara i aktier. Inga förkunskaper krävs - bara ett intresse! 

KURSLITTERATUR
Kurslitteraturen köper du in själv. I den här kursen använder vi oss av boken "Bli grymt rik på aktier!" av Anders Haskel, utgiven av Aktiespararna kunskap. 

KURSLEDARE
Lotta Berglund har tidigare arbetat som sytemutvecklare, IT-strateg och har även tidigare arbetat på bank. Hon har varit aktiv och handlat med aktier och fonder i flera år. Lotta har bred erfarenhet från att undervisa och hon har lett ett antal kurser och utbildningar inom olika områden.

BRA ATT VETA
Kallelse till kursen kommer ca en vecka innan start som en bekräftelse på att kursen startar. Kallelsen utgör också fakturan på kursavgiften.
Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Välkommen!

Ort

Medborgarskolan Norrköping

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ett ämnesområde