Ort
Falun
Startdatum
13 Okt 2024
Tid
09:30-16:30
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Lennart Sundstedt
Nummer
80912
Pris
1 125 kr

Om arrangemanget

Här lär du dig att göra egna bolags- och aktieanalyser, för att på det sättet prognosticera framtida aktiekurser. Kursen bygger på en datoriserad och beprövad analysmodell som syftar till att öka förutsättningarna att lyckas med aktieplaceringar. Detta är en fortsättningskurs.

I kursen får du lära dig olika kriterier för att hitta bra bolag att analysera. Du kommer att få fördjupa dig i några olika sätt att bedöma framtida värde på bolag såväl som aktie. I konkreta exempel gör vi prognoser för några bolags framtida vinst och utdelning och bedömer de framtida aktiekurserna. Du kommer att lära dig mer om att identifiera köp- respektive säljtillfällen, samt aktiv portföljförvaltning. Vi fördjupar resonemangen om realistiska prognoser, värderingsmultiplar och vad som påverkar aktiekurserna. Du kommer att få möjlighet att själv göra bolags- och aktieanalyser med hjälp av Aktiespararnas program Hitta Kursvinnare.

Innehåll

 • Fundamental analys och nyckeltal (försäljning, vinst, P/E-tal, vinstmarginal mm)
 • Placeringsstrategier
 • Att identifiera potentiella vinnaraktier med fundametal analys
 • Aktiespararnas analysprogram - Hitta kursvinnare
 • Teknisk analys - grunder och det viktigaste
 • Skapa lönsamma aktieportföljer
 • Aktiespararnas framgångsrika investeringsfilosofi
 • Att köpa, förvalta och sälja aktier
 • Summering av dagen

Upplägg 

Kursen är under en dag, söndag 13/10 kl0930-1630, avbrott för lunch

Kursmaterial 

Kursmaterial ingår i kursen.

Förkunskaper 

Du bör ha gått på en grundkurs i aktiesparande.

Kursledare 

Lennart Sundstedt, civilingenjör (Industriell Ekonomi) med lång erfarenhet av aktiehandel och stort intresse för aktiemarknaden, placeringar, bolagsanalyser och att förmedla kunskaper. Lennart har hållit flera uppskattade grundkurser, distanskurser och även fortsättningskurs och tidigare varit aktiv i Aktiespararnas lokalförening i Västerås. Sagt om Lennart i kursutvärdering "Mycket bra lärare som på ett tydligt och bra sätt förklarade svar på våra frågor. Uppskattade våra diskussioner i gruppen där alla frågor var tillåtna."

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling. 

Välkommen till oss 

 • Micro och kylskåp finns
 • Kaffe och te finns att köpa
 • Parkering finns i närheten av lokalen
 • Buss och tåganslutning i närheten

Bra att veta

Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.

Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 125 kr

Summa: 1 125 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

”För mig är rikedom frihet”

Pengar och ekonomisk trygghet är viktigt för de flesta av oss, men vad är egentligen rikedom? Daniel Nylén från ­Unga ­aktiesparare berättar om hur du kommer i ...

6 november 2023
Läs vidare om "”För mig är rikedom frihet”"

Utforska ämnesområde