Ort
Nora
Startdatum
12 Sep 2024
Tid
17:30-19:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Carina Tuvesson
Nummer
81249
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart. Våga doppa penseln i färg och låt färgen flyta ut över papprets yta. Inget kan som akvarellen skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet, eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg.

Innehåll
Vi lär oss grundtekniken att måla med vattenfärg, akvarell. Kursen innehåller olika övningar i att bemästra färgen. Vi går igenom teori som ni sedan övar på praktiskt genom måleri i vägledning av kursledaren. De fleras deltagarna brukar välja vad de målar själva. Vi lär oss om material, färgblandning, bildkomposition, att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv. 

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 5 veckor.
Samma tid och veckodag.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Denna kurs genomförs i en mindre grupp anpassat till lokalen. Det finns även möjlighet att delta digitalt vid behov, men kursen genomförs främst fysiskt. Om du har fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, du som gått 1 termin kan också gå denna kurs. 

Kursledare
Carina Tuvesson har varit kursledare hos Medborgarskolan i många år och har stor erfarenhet av måleri, kermik, kalligrafi och många andra hantverk. Hon vet hur det känns att utvecklas personligen tillsammans med en grupp. Carina är utbildad bild- och formlärare och har goda meriter i att leda grupper.
Då Carina själv är vänsterhämt kan hon med fördel även lära ut även till vänsterhänta, till vardags är hon van att lära ut till högerhänta deltagare. 
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Tag med akvarellpapper, färglåda och penslar nr. 4, 10 och 12.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, vi har flera olika nivåer på våra målerikurser. Vi hjälper dig gärna att hitta en kurs om passar dig.

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Allaktivitetshuset i Nora

Älvtorpsvägen 11, Nora

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde