Ort
Örnsköldsvik
Startdatum
11 Sep 2024
Tid
18:00-20:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Lena Hägglöf
Nummer
56404
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart. Våga doppa penseln i färg och låt färgen flyta ut över papperets yta. Inget kan som akvarellen skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet, eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg.

Innehåll
Akvarell har fantastiska uttrycksmöjligheter och kan skapas enkelt. Här lär du dig om material, färger och penselföring, tre viktiga grundmoment. 

Färgteori är tillsammans med perspektiv och komposition grunden för din egen konstnärliga utveckling. Kursen kommer att innehålla bland annat;

  • färglära
  • komposition
  • material
  • olika teknikövningar 

Kursen riktar sig till nybörjare.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 7 veckor.

Förkunskaper 
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Lena Hägglöf har undevisat i grunskola och grundsärskola i 45 år och och är legitimerad bild lärare. Teckna och måla har alltid varit ett stort intresse för Lena genom livet. Hon har gått akvarellkurser i Sollefteå, Umeå och Örnsköldsvik under åren. Och efter pensionen så tecknar och målar hon dagligen. Hon tycker det har varit otroligt inspirerande att lära sig olika tekniker så som domestika och udemi, via olika webbkurser. Så nu vill hon dela med sig av sin inspiration och kunskap till er.

Kursmaterial 
Kursmaterial ingår i kursavgiften. Man får ta hem färgerna som blir över och penslarna som man betalat för i avgiften. Papper mm finns på plats och man får ta hem sina färdiga verk.

Välkommen till oss


Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Örnsköldsvik

Viktoriaesplanaden 8C, Örnsköldsvik

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 500 kr

Materialavgift: 495 kr

Summa: 1 995 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde