Ort
Helsingborg
Startdatum
18 Aug 2024
Tid
11:00-14:15
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
69521
Pris
895 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Gör din sommar speciell med koreansk barbecue - lär dig grilla på koreanskt vis! Galbi, korta marinerade revbensspjäll, är en av flera populära grillrätter. Därtill görs sidorätter som namu, liksom gochujang och andra läckra såser och grönsaker.

En svensk sommar är inte komplett utan barbecue - varför inte prova något nytt och spännande bortom den traditionella svenska grillen i sommar? Koreansk barbecue erbjuder en mängd olika smaker och upplevelser som kommer att göra din sommar ännu mer speciell. 

Vad är koreansk barbecue? En unik matupplevelse som kombinerar kött, färska grönsaker och olika såser. Olika typer av kött marineras i speciella kryddblandningar för att förhöja smaken. Bland de mest populära rätterna finns samgyeopsal, bulgogi och galbi, var och en med sina egna tillagningsmetoder och smaker, vilket ger ett brett urval.

En annan charm med koreansk barbecue är de olika såserna. Såser som gochujang, ssamjang och sojabaserade såser används för att förhöja köttets smak och göra måltiden ännu mer njutbar. Dessutom serveras en mängd olika grönsaker och sidorätter, vilket gör måltiden balanserad. Kimchi, namul och pickles är några exempel på sidorätter som kompletterar köttet och förhöjer smakupplevelsen.

Koreansk barbecue är mer än bara en måltid; det är en rolig och inspirerande matlagningsupplevelse. Att grilla sitt eget kött och experimentera med olika såser och ingredienser ger en speciell glädje. Utforska en ny värld av smaker med koreansk barbecue i sommar. Din sommar kommer att bli ännu mer speciell!

Om workshopen
Kursledaren presenterar menyn och alla deltar praktiskt i matlagningen med hjälp av ledarens instruktioner. Vi hjälps åt med dukning och annat i köket både före och efter måltiden. Vi smakar det vi lagat och äter tillsammans. Kursledaren berättar också om matens ursprung och kultur.
Matlagningsgruppen är begränsad, max 6 deltagare. 

För vem
Inga förkunskaper krävs. Workshopen är lämplig från ca 15 års ålder.

Kursmaterial och tillkommande kostnader
Kostnad för matvaror ingår avgiften, inga tillkommande kostnader. 
Recept delas ut på plats.

Bra att veta
Köksförkläden finns att låna.

Ev födointolerans/allergi meddelas senast en (1) vecka före kursstart. Vi försöker att förbereda alternativ men kan inte utlova fullt ut anpassad meny.

Kursledare
Jenny Lee. Våra kursledare har relevanta kunskaper och genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.


Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Välj gärna "Medborgarskolan faktura" som betalningsalternativ.

Bokningsbekräftelsen som du får direkt efter anmälan betyder att din anmälan har tagits emot, men det startdatum som anges där är preliminärt tills kursen blivit startklar. 

Kallelse/Faktura kommer per mail med definitivt datum, plats, tidpunkt och annan viktig information som portkod med mera.

Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ämnesområde