Vill du lära känna nya smaker och andra kulturers mattraditioner? Förfina dina tekniker inom matlagningens konst? Eller har du helt enkelt fått slut på inspiration till att laga mat i vardagen? Gå en kurs i matlagning på Medborgarskolan!

Vad är en matlagningskurs?

Alla vet att vi människor behöver äta för att leva — men vår relation till mat skiljer sig lika mycket som våra smaklökar. Att skapa kreativa och nytänkande rätter är en intensiv passion för vissa, medan andra har matlagning som en rolig hobby vid sidan av jobbet. Sedan finns det självklart de som helst vill slippa laga mat överhuvudtaget, eller som har en hektisk vardag och behöver mat som går snabbt att tillaga. Oavsett vilken beskrivning som passar in på dig och vilken relation du har till mat så kan en kurs i matlagning fördjupa dina kunskaper och lära dig nya tekniker — eller helt enkelt ge dig ny inspiration till att laga god och hälsosam mat!

Stort utbud av matlagningskurser

Vi erbjuder ett stort utbud matlagningskurser. Du kan välja allt från längre matlagningskurser till provsmakningar och föreläsningar om mat och dryck. Du kan också få lära dig mer om exempelvis vegetarisk och vegansk kost eller hur man stoppar korv, bakar oemotståndligt bröd eller lagar traditionell mat från Asien. En matlagningskurs är med andra ord ett roligt och spännande sätt att möta nya smaker och få inspiration till matlagning, både i vardagen och vid festligare tillfällen. Det kan dessutom vara en social aktivitet och ge dig inblick i en annan kultur.

Våra kurser finns över hela landet. Välj en matlagningskurs som passar dig, nära dig.

Matlagningskurser finns för alla

Något av det mest fantastiska med att gå en matlagningskurs är att det passar alla, oavsett nivå och ålder. Matlagning är en stor värld i ständig utveckling och det finns alltid något nytt att lära sig. Vi erbjuder matlagningskurser både för nybörjare och barn, till exempel Juniorkockarna, samt avancerade matlagningskurser för dig som har erfarenhet sedan tidigare. Kanske är du intresserad av att gå en kockutbildning? Eller varför inte en kurs i helt vanlig husmanskost? Vi har dessutom kurser med särskilda nischer — vad sägs till exempel om en kurs i matlagning för herrar? Eller kanske en kurs i italiensk matlagning — perfekt för den som vill imponera med en lyckad middag.

Oavsett vad du är ute efter, hur gammal du är eller vilken nivå du befinner dig på kan matlagning vara en givande och rolig aktivitet. Och sist men inte minst: förutom att du får med dig massor av nya erfarenheter och kunskaper kan en kurs i matlagning dessutom vara en social tillställning där du får chansen att lära känna andra likasinnade.

23558252-man-cooking-meat-steak-on-kitchen---3000x1500-compressor.jpg

Våra kurser finns på flera orter

Du ska inte behöva åka långt för att kunna gå en matlagningskurs hos oss. Våra kurser finns på flera orter runtom i Sverige, från norr till söder. Beroende på var du befinner dig kan du exempelvis gå en matlagningskurs i någon av storstäderna Stockholm, Göteborg, Malmö eller Uppsala. Vi erbjuder även kurser i matlagning på flera andra mindre orter runtom i landet. Titta i vårt kursutbud för att hitta en matlagningskurs i en stad nära dig.

Distanskurser och online

Matlagning är en aktivitet som i de flesta fall kräver praktisk övning för att exempelvis lära sig en ny teknik eller ett nytt sätt att laga mat på. Eftersom det kan vara knepigt att till exempel delta på en provsmakning via en matlagningskurs online så sker de flesta av våra matlagningskurser på en fysisk plats eller i en kurssal. Det finns självklart undantag och i vissa fall kan exempelvis föreläsningar om matlagning ske på distans. Kika i vårt kursutbud för att se om det erbjuds några matlagningskurser på nätet just nu.

Studera på ett sätt som passar dig

Beroende på vad du är ute efter erbjuder vi allt från kortare föreläsningar och matlagningskurser över en dag till kurser som går över en helg eller flera veckor. Vi har även ett stort utbud av kvällskurser i matlagning för att även du som har mycket att stå i under dagtid ska kunna ägna tid åt ditt intresse. Vi har dessutom sommarkurser och kurser under lovveckor för barn och ungdomar. Hitta en matlagningskurs som passar just dig och ditt schema!

Wagtail-3000x1500-Vegsandwich-compressor.jpg
Vegetarisk sandwich

Varianter

Vad gäller olika kulturer, tekniker och filosofier inom matlagning erbjuder vi ett stort urval av kursmöjligheter. Du kan till exempel välja att gå en kortare utbildning där du lär dig hur du gör kaffe på italienskt vis, eller delta i en fine dining-kurs där du får lära dig att bemästra matlagningens konst. Vi har även kurser med fokus på vegetarisk och vegansk kost — allt från vegansk matlagning för nybörjaren till raw food-workshops. Eller kanske du vill lära känna en ny matkultur och gå en kurs med fokus på ayurveda och indisk mat?

Diplomutbildningar

Utöver detta finns även diplomutbildningar med olika inriktningar. Vi erbjuder exempelvis diplomutbildningar där du kan studera till kock, konditor och även diplomutbildning inom det växtbaserade köket.

Det finns med andra ord något för alla, oavsett vad du är intresserad av eller vilken nivå du befinner dig på. I kursutbudet kan du söka efter en kurs som känns lockande för dig.

Priser och kostnader

Beroende på vilken slags kurs du är ute efter och hur mycket du vill fördjupa dina kunskaper finns det olika prisklasser. Vi har allt från föreläsningar och kortare evenemang som är helt gratis, till längre utbildningar med anmälningsavgift där du får ett diplom efter avslutad kurs.

Många av kurserna har inga särskilda förkunskapskrav för att du ska kunna delta — allt som behövs är ett intresse för matlagning. Det finns dock några utbildningar som kräver att du har en viss erfarenhet sedan tidigare. Läs igenom kursbeskrivningen för att se vad som gäller på just den kursen som du är intresserad av. Här hittar du hela vårt utbud inom mat och dryck. Välkommen att laga mat med Medborgarskolan!

Vårt utbud inom Matlagning

Din sökning"" visar 140 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "Lasagne con salsiccia"
Kurs
Dagtid
Intensivkurs

Lasagne con salsiccia

Ort: StockholmStartdatum: 7 Nov 2024Tid: 14:00-17:45Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: TorsdagPris: 995 kr
Läs vidare om "Gör din egen korv till jul"
Kurs
Jul/advent
Dagtid
Intensivkurs

Gör din egen korv till jul

Ort: StockholmStartdatum: 22 Nov 2024Tid: 18:00-21:45Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: FredagPris: 1 395 kr
Läs vidare om "Gör din egen korv till jul"
Kurs
Jul/advent
Dagtid
Intensivkurs

Gör din egen korv till jul

Ort: StockholmStartdatum: 15 Nov 2024Tid: 18:00-21:45Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: FredagPris: 1 395 kr
Läs vidare om "Dim sum, gör egna dumplings"
Kurs
Helgkurs
Dagtid
Intensivkurs

Dim sum, gör egna dumplings

Ort: StockholmStartdatum: 1 Dec 2024Tid: 10:00-13:45Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: SöndagPris: 1 295 kr
Läs vidare om "Dim sum, gör egna dumplings"
Kurs
Helgkurs
Dagtid
Intensivkurs

Dim sum, gör egna dumplings

Ort: StockholmStartdatum: 9 Nov 2024Tid: 10:00-13:45Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: LördagPris: 1 295 kr
Läs vidare om "Dim sum, gör egna dumplings"
Kurs
Helgkurs
Dagtid
Intensivkurs

Dim sum, gör egna dumplings

Ort: StockholmStartdatum: 17 Nov 2024Tid: 10:00-13:45Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: SöndagPris: 1 295 kr
Läs vidare om "Dim sum, gör egna dumplings"
Kurs
Minigrupp
Nyhet
Intensivkurs

Dim sum, gör egna dumplings

Ort: StockholmStartdatum: 21 Sep 2024Tid: 10:00-13:45Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: LördagPris: 1 295 kr
Läs vidare om "Dim sum, gör egna dumplings"
Kurs
Minigrupp
Nyhet
Intensivkurs

Dim sum, gör egna dumplings

Ort: StockholmStartdatum: 14 Sep 2024Tid: 10:00-13:45Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: SöndagPris: 1 295 kr
Läs vidare om "Uppgradera maten"
Kurs
Nyhet

Uppgradera maten

Ort: GöteborgStartdatum: 16 Sep 2024Tid: 18:00-21:00Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: FredagPris: 1 295 kr
Läs vidare om "Ut och njut"
Kurs
Nyhet

Ut och njut

Ort: Startdatum: 6 Okt 2024Tid: 11:00-15:00Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: SöndagPris: 1 295 kr

Relaterade artiklar

Ämnen inom matlagning

Utforska ämnesområde