Ort
Helsingborg
Startdatum
25 Maj 2024
Tid
15:00-20:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Andrew Julian
Nummer
67015
Pris
695 kr

Om arrangemanget

Välkommen till denna fördjupnings retreat som tar dig ett steg vidare från de grundläggande retreaten som vi haft under hösten/våren. Ge dig själv en rofylld och hälsosam dag, med mjuk och skön yoga, samt välgörande Ayurvedisk mat.

Enligt det uråldriga hälsosystemet Ayurveda, blir vi vårt bästa jag när energierna är i balans. Vi börjar med Ayurveda-yoga som är terapeutiskt och lugnande med fokus på matsmältningen.

Därefter håller Andrew Julian en föreläsning som ger oss en insyn kring Ayurvedisk kunskap om de tre olika kroppstyperna; Vata, Pitta och Kapha och Ayurvedans riktlinjer kring mat. Vi tittar djupare på hur vi kan använda olika recept för dessa kroppstyper enligt ändringar i säsonger och tider när vi känner oss i obalans. Dagen avslutas med gemensam matlagning och middag.

Du får nya fräscha idéer och insikter om hur maten väsentligt kan förbättra din matsmältning, och genom matvalet kan du också fokusera på ditt individuella behov baserat på din kroppstyp.

FÖR VEM?
För dig som är intresserad av hälsa ur ett Ayurvediskt perspektiv, samt om tarmhälsa och kunskapen bakom matlagning enligt de olika kroppstyperna.
Har du gått grund-retreaten så är det bra men du är välkommen oavsett förkunskap.

KURSLEDARE
Andrew Julian, har undervisat i Hathayoga och Ashtangayoga sedan 2004 i Singapore och i Sverige.
Han är även Mediyoga och Mindfulness instruktör.
Andrew lärde sig yoga ursprungligen från sin Hinduistiska tradition, särskilt från Bhagavad Gita. I USA utövade han yoga för västerländska yogalärare samtidigt som han studerade yogafilosofi på Harvard University.

KURSMATERIAL
Yogamattor finns att låna på plats, du kan såklart ta med egen om du vill.
Ta gärna med en filt eller varm tröja för avslappningen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs.
Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

BRA ATT VETA
Du bör ha bekväma kläder som du rör dig lätt i. Ät inte en större måltid innan kursen. Stäng gärna av mobilen innan du kommer in i lokalen.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur.
https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 695 kr

Summa: 695 kr

Utforska ämnesområde