Ort
Skövde
Startdatum
21 Sep 2024
Tid
10:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Elisabeth Hermansson
Nummer
45990
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Doften av nybakat bröd är underbar och ljuvlig! Lär dig grunderna i att baka surdeg. Vi arbetar med riktiga bageritekniker och du lär dig rätt sätt att hantera degen från början. Även du som bakat en del, får lära dig proffsens knep för att lyckas.

Innehåll
Lär dig att sätta en surdeg från start - hur går jäsprocessen till, hur ser kulturen ut? Här får du lära dig om vad som händer i degen, hur du kan smaksätta samt få idéer om varianter av bröd som serveras vid olika tillfällen.

Tillsammans bakar vi olika sorters bröd och vi kommer att göra en surdeg från grunden. Du får kunskap om hur du använder surdegen och vi diskuterar fördelarna med långa jästider, något du kan ha nytta av när du bakar både matbröd och kaffebröd.

Vi bakar också ett rågbröd men vi blandar i dinkel, en gammal kultursort, som höjer både smak och näringsvärde. Vi lär oss att handknåda och formge degen så att det blir vackra och individuella bröd. Bröden du bakat får du så klart ta med dig hem!

Du får också med dig lite naturliga jäsmedel och en surdegsstart av vete och en av råg, så att du kan fortsätta att baka hemma.

Kursdagar är helgen: lördag 21 september kl 10-15 och söndag 22 september kl 10-13.

För vem

Den här grundkursen vänder sig till dig som inte tidigare bakat matbröd eller som endast bakat matbröd med jäst.

Kursledare
Elisabeth Hermansson har flerårig erfarenhet av bakning och har arbetat på bageri. Kvalitet på mjöl är viktigt för både smak och resultat och Elisabeth använder uteslutande ekologiska mjöler.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för ingredienser tillkommer, ca 150 kr per person, som betalas till kursledaren. Medtag förkläde och diskhandduk. Du får utskriva recept. Tag gärna även med fika / smörgås eller lättare lunch. 

Viktigt!
Meddela eventuella allergier vid anmälan till kursen, använd meddelanderutan. OBS! På den här kursen bakar vi bröd som innehåller gluten och i vårt kök hanteras alla sorters råvaror. 

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ämnesområde