Ort
Stockholm
Startdatum
27 Nov 2023
Tid
17:30-21:30
Dag
Måndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Thomas Björk
Nummer
54005
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Vi bakar med julsmaker. Vi sätter degar och bakar ut saffransbröd i klassiska former. Allt om baktekniker, mjöl och smaksättning

Bullbak från grunden. Med olika degar och smaksättningar. Med ekologiska produkter och mycket prat om jäsning och processen. Träna på olika lussekatter, flätor och Stockholmsknuten och få perfekta saffransbullar till jul.


Innehåll
Lär dig att sätta olika söta degar från start. Få idéer om varianter av typiska julbröd, med olika fyllnader och smaksättningar, inte bara saffran! Hur ska den perfekta bullen se ut? Vad händer i degen under jäsprocessen och när den bakas av. Det blir gott kan vi konstatera!

Upplägg
Under en dag hinner ni prata mycket om processen, ni bakar i grupper och smakar och analyserar. Såklart går ni hem med bullarna.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla bakintresserade är välkomna.

Kursledare
Thomas Björk är en hängiven bagare. Han bakar alla typer av söta degar och också gärna surdegsbröd. Thomas har även tävlat i bakning på tv.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror ingår och du går hem med flera rykande, doftande färska bröd. Ta med en stor kasse att bära hem bröden i!

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder många fler bakkurser, både matbröd och söta bakkurser.

Bra att veta
Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde