Ort
Stockholm
Startdatum
10 Dec 2023
Tid
09:30-13:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Thomas Björk
Nummer
53204
Pris
595 kr

Om arrangemanget

Vi bakar med julsmaker. Vi sätter degar och bakar ut saffransbröd i klassiska former. Allt om baktekniker, mjöl och smaksättning

Innehåll

Bullbak från grunden. Med olika degar och smaksättningar. Med ekologiska produkter och mycket prat om jäsning och processen. Träna på olika lussekatter, flätor och Stockholmsknuten och få perfekta saffransbullar till jul.
Lär dig att sätta olika söta degar från start. Få idéer om varianter av typiska julbröd, med olika fyllnader och smaksättningar, inte bara saffran! Hur ska den perfekta bullen se ut? Vad händer i degen under jäsprocessen och när den bakas av. Det blir gott kan vi konstatera!

Upplägg
Under en dag hinner ni prata mycket om processen, ni bakar i grupper och smakar och analyserar. Såklart går ni hem med bullarna. Viktigt att ni meddelar eventuella allergier.

Förkunskaper
Åldersgränsen är 9-15 år.

Kursledare
Thomas Björk är en hängiven bagare. Han bakar alla typer av söta degar och också gärna surdegsbröd. Thomas har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år. Thomas har även tävlat i bakning på tv.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror ingår och du går hem med flera rykande, doftande färska bröd. Ta med en stor kasse att bära hem bröden i!

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder många fler bakkurser, både matbröd och söta bakkurser.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 595 kr

Summa: 595 kr

Utforska ämnesområde