Ort
Osby
Startdatum
10 Feb 2022
Tid
17:30-18:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Linda Johansson Frodig
Nummer
56477
Pris
690 kr

Om arrangemanget

Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar dansteknik som hjälper med balans och kroppskontroll i andra dansformer.

Om kursen
Här tränar vi smidighet och koordination. Balett ger en grundträning till alla som dansar, särskilt om man tänkt sig en fortsatt karriär inom vilken dansstil som helst. Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta din egen danspersonlighet.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledaren
Linda har i princip dansat i hela sitt liv, mycket av hennes teknik har hon från rytmisk gymnastik. Vid 17-årsåldern tog hon sin första balettlektion, då på Folkuniversitetet i Kristianstad. Efter gymnasiet gick hon den yrkesförberedande dansutbildningen på Dansakademin i Öresund där hon på heltid studerade balett, jazz och modern dans. Därefter fortsatte hon till Karlskrona/Ronneby där hon dansade och undervisade i balett, show, street och 10-dans vid Tony Irving Dance Academy.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

Bra att veta
Uppehåll v.8 + v.15. Uppvisning 5/5 på Borgen.Balettdräkt eller gymnastikdräkt, vanliga strumpbyxor och mjuka balettskor till de små. Mycket finns att köpa på H&M eller på Balettshop i Malmö eller Stockholm och det finns även ett flertal internetbutiker.

- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.

Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Medborgarskolan Osby

Industrigatan 10 (fd. Källan ), Osby

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 690 kr

Summa: 690 kr

Utforska ett ämnesområde