Ort
Lund
Startdatum
2 Sep 2024
Tid
18:40-19:25
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
68254
Pris
1 150 kr

Om arrangemanget

Klassisk balett är den dansteknik som ligger till grunden för nästan all konstnärlig dans. Här gör vi olika övningar som gör att man bygger upp den egna kroppsmedvetenheten, koordinationen, balansen, styrkan och vigheten. Balett ger en utmärkt grundteknik som man senare kan ha stor nytta av i all annan dansträning.

Du börjar med att lära dig grundläggande balettsteg. Genom enkla övningar hittar du positioner, utåtvridning och kroppshållning. 
Vi övar också små dans- och stegkombinationer på golvet och över diagonalen, här är dansglädjen och den personliga utvecklingen viktigast.

FÖRKUNSKAPER
Du ska ha gått balett nybörjarkurs minst en termin.

BRA ATT VETA
Balettdräkt/gymnastikdräkt, vanliga strumpbyxor och mjuka balettskor. Alternativt linne och tights. Mycket finns att köpa på H&M eller på Balettshop i Malmö eller Stockholm. Det finns även internetaffärer av olika slag.


RABATT PÅ DANS-, MUSIK, SÅNG OCH TEATERKURSER (gäller ej individuell undervisning)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Ort

Folkets Hus

Kiliansgatan 13, Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 150 kr

Summa: 1 150 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde