Ort
Karlstad
Startdatum
22 Apr 2024
Tid
19:15-21:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Sofia Caiman
Nummer
76681
Pris
890 kr

Om arrangemanget

Balett barre styrka stretch hjälper till att utveckla medvetenhet om kroppen på ett harmoniskt sätt och kan vara ett bra komplement till andra träningsformer. Passar alla åldrar och nivåer oavsett förkunskaper.

Innehåll

Balett barre styrka stretch är en härlig träningsform.
Klassen börjar med en skön uppvärmning där hela kroppen mjukas upp och stretchas ut på ett lugnt och harmoniskt sätt. Därefter görs några liggandes pilatesövningar som stärker och bygger upp muskler och core. Avslutningsvis görs övningar vid balettstången som tonar kroppens alla muskler och utvecklar kroppsmedvetenheten. Allt görs till härlig klassisk musik i ett skönt tempo, där andningen och det mentala välbefinnandet är viktiga byggstenar. Träningen hjälper till att utveckla medvetenhet om kroppen på ett harmoniskt sätt och kan vara ett bra komplement till andra träningsformer. Passar alla åldrar och nivåer alla oavsett förkunskaper.

Upplägg

Kursen genomförs 1 gång per vecka, i 10 veckor. Uppehåll vid sportlov samt påsklov.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Kursledare

Sofia Caiman är utbildad vid Balettakademien i Stockholm samt Danshögskolan, DOCH, och har mångårig yrkeslivserfarenhet som dansare, koreograf och danspedagog.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Tips på vidareutveckling

När du avslutat denna kurs så erbjuder vi ytterligare fortsättning nästkommande termin. 

Bra att veta

Vi dansar i strumpor, alternativt balettskor. Kom till kursen ombytt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Ta gärna med vattenflaska och en tjockare tröja till avslappning och stretch.


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 890 kr

Summa: 890 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde