Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Balett Floor Barre/yoga fr 15 år

Ort
Örebro
Startdatum
14 Feb 2022
Tid
17:00-18:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Carinne Lancereau
Nummer
55053
Pris
1 495 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Halva passet yoga, halva Floor Barre. Floor barre är en teknik i balett träning som tar den grundläggande balett barre träningen från en stående position till golvet. Vi kombinerar passet med ashtangayoga som inledning.

Detta är ett fantastiskt sätt att upprätthålla core, höft och fot kontroll utan att behöva lägga någon vikt på dina fötter. Det är oftast mer utmanande än att göra vanlig barre/balett stång. Genom floor barre kan du snabbt upptäcka var dina svagheter eller skillnader i styrka från sida till sida är.

Innehåll
Som namnet indikerar, består Floor-Barre träningen till stor del av balettinspirerade övningar som görs liggande på golvet. Eftersom tyngdkraften inte påverkar kroppen på samma sätt som i stående positioner, kan man bättre isolera muskelgrupper, hitta den rätta initieringen för rörelserna och stärka det önskade muskelbeteendet. Floor-Barre tillhör också de alternativa träningsformer som dansmedicin idag starkt rekommenderar i skadeförebyggande syfte.

Upplägg
Kursen innefattar 10 tillfällen. Uppehåll vecka 6.

Du får prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta kontakta Medborgarskolan omgående, dock senast 24h innan tillfälle 2 så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

Förkunskaper
Kursen är anpassad för dig som har minst 2 terminers förkunskap av balett.

Kursledare
Carinne Lancereau började dansa som 6-åring i Frankrike där hon både tränade och tävlade i balett. har undervisat jazz och klassisk balett vid Kulturskolan i Karlskoga. Lär även ut tåspetsteknik.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder fortsättningskurser samt att vi har ett stort utbud på andra dansstilar

Bra att veta
Klädsel: Bekväma träningskläder. Kursen genomförs på Yoga & jag , Företagarnas hus (bakom Krämaren)Omklädningsrum med duschmöjligheter finns.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Ort

Yoga & Jag, portkod 8123

Köpmangatan 23-25, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ett ämnesområde