Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Balett lätt forts. vuxen, tillval tåspets nybörjare

Ort
Helsingborg
Startdatum
5 Sep 2023
Tid
17:55-19:25
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
63185
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar dansteknik som tränar upp din balans och kroppskontroll. Balettens teknik är grunden till många danser. Hösten 2023 har vi tåspets nybörjare som extra tillval på fortsättningsklassen.

I klassisk balett arbetar vi igenom hela kroppen. Förutom de stora muskelgrupperna tränar vi även de små stabiliserande musklerna kring kotpelaren (bålstabilitetsträning). I balett måste man också hitta de små, stabiliserande musklerna runt knän och fotleder och lära sig att kontrollera dem. Denna balettkurs ger en träningsform utmärkt för att förebygga skador i knän och dylikt.

Balett är en dansteknik som förbättrar balans och kroppskontroll också i andra dansformer. Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta sin egen danspersonlighet.

Om kursen
Vi arbetar med både stora och små muskelgrupper. På golvet lägger man fokus på musikalitet och dansuttryck genom att träna kortare danskombinationer. Teknikträningen är en viktig del av undervisningen och ger samtidigt en smidig uppvärmning. Med 70 min per kurstillfälle (kl 17.55-19.05) hinner vi också runda av varje lektion med stretch och avslappning. 

Tåspets - tillval hösten 2023
Hösten 2023 lägger vi till möjligheten att ha tåspetsträning för nybörjare som tillval för den som är på lagom fortsättningsnivå och är nyfiken på det. För det behövs tåspetsskor. Tåspetstillvalet innebär att du stannar kvar 20 min extra utan uppehåll efter balettklassen (och deltagare som inte har detta tillval lämnar då snabbt och diskret danssalen).

Notera i din anmälan att du vill ha tillvalet tåspets. Tillvalet betalas separat med en tilläggsfaktura.


Kursledare
Anita van Duijvenboden Stofmeel, balettlärare, koreograf, Nia- och Barre Move-instruktör. Anita kommer från Nederländerna där hon vid 7 års ålder började dansa balett. Anita har tränat klassisk balett, contemporary dance och jazz med fortbildning bland annat på sommarkurser i Paris och Chicago. Anita älskar att jobba med teknik, men tycker att ännu viktigare är dansglädjen.

Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram som är anpassad för vuxenutbildning. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

För vem
Du har tränat balett en eller ett par terminer tidigare och känner till grunderna.

Ser vi ett behov av kurs på nybörjarnivå så kan det eventuellt arrangeras på kurstiden före denna, hör gärna av dig med en förfrågan. 

Bra att veta
Ta med dig kläder som du kan röra dig fritt i och där läraren kan se position på höfter och axlar. I början går det bra att dansa i strumpor, men balettskor är lämpligast eftersom de ger bäst stöd på golvet.

Har du läst våra köpvillkor?  Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.
Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange vid anmälan om du vill utnyttja studentrabatt (intyg krävs).
Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse


Friskvårdsbidrag
Du kan använda friskvårdsbidrag för att gå denna danskurs, ange i din anmälan om du ska utnyttja det. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt och gäller endast för fullängdskurser med cirka 10 kurstillfällen. Gäller ej individuell undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter. 

Rabatt
Alla som går kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde