Ort
Lund
Startdatum
5 Sep 2024
Tid
20:15-21:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Moa Ejdrén
Nummer
68274
Pris
1 650 kr

Om arrangemanget

Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar dansteknik som hjälper dig med balans och kroppskontroll även i andra dansformer. Klassisk musik förbättrar taktkänslan, samtidigt som den ger utrymme att hitta din egen danspersonlighet. I början kräver baletträning tålamod och vilja, men sedan kommer du att uppleva en annan sida av dans som är teknisk, men mycket personlig.

INNEHÅLL OCH MÅL
Teknikträning tar ungefär halva undervisningen och ger samtidigt en smidig uppvärmning. Du kommer att fortsatt lära dig att hitta dina egna positioner, utåtvridning och kroppshållning. På golvet lägger vi mycket fokus på musikalitet och personligt dansuttryck genom att träna kortare danskombinationer. Undervisningen varieras med stretching för aktuella muskler.

FÖRKUNSKAPER
Du bör ha dansat fortsättningsnivå på balett i flera terminer och ha mycket goda grundkunskaper.

KURSLEDARE
Moa Ejdrén
Moa är född i Lund, har bott på en del andra ställen men hittar alltid tillbaka till Lund. Hon började dansa balett i Lund. Baletten blev mer intensiv och koncentrerad då hon gick på Malmö Stadsteaters Balettelevskola under många år. Därefter kom hon in på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och har dansat många föreställningar där.

Hon har varit lärare i klassisk balett, på Studio Danza i Ystad, sen 1995 fram till i fjor och sista året undervisade hon även i Contemporary.
Moa brinner för tekniken i klassisk balett samt den underbara dansglädjen som man både får och kan ge via dans."
Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram som är anpassad för vuxenutbildning. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

BRA ATT VETA
Ta med dig kläder som är sköna att bära och som du kan röra dig fritt i. Tjockare strumpor eller speciella balettskor ger bättre stöd på golvet och därför kan vara bra att använda framförallt i början.

RABATT PÅ DANS-, MUSIK, SÅNG OCH TEATERKURSER (gäller ej individuell undervisning)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Ort

Folkets Hus

Kiliansgatan 13, Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 650 kr

Summa: 1 650 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde