Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Balett - pensionärsbalett lätt fortsättning - Värnhem 10/8

Ort
Malmö
Startdatum
10 Aug 2024
Tid
12:50-13:50
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Margarita Shatalova
Nummer
69482
Pris
140 kr

Om arrangemanget

Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar dansteknik, som hjälper dig med balansen och kroppskontrollen även i andra dansformer. Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta din egna danspersonlighet.

Teknikträningen tar ungefär halva undervisningstiden och dig samtidigt ger en smidig uppvärmning. På golvet lägger man mycket fokus på musikalitet och personligt dansuttryck genom att träna kortare danskombinationer. Undervisningen varieras med stretching för aktuella muskler och pilatesliknande övningar anpassade för balettdansare.

Kursledare
Margarita Shatalova

Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram som är anpassad för vuxenutbildning. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Förkunskaper
Pensionärsbalett nybörjare eller dansat balett tidigare.

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Bra att veta
Ta med dig kläder som är sköna att bära och som du kan röra dig fritt i. Tjockare strumpor eller speciella balettskor ger bättre stöd på golvet och kan därför vara bra att använda.

Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, (intyg krävs). Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader.

Rabatt på dans-, musik, sång och teaterkurser (gäller ej individuell undervisning)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

Rabatt
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Ort

Medborgarskolan - Värnhemstorget

Grangatan 2, Malmö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 140 kr

Summa: 140 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde