Ort
Karlstad
Startdatum
2 Maj 2024
Tid
11:00-12:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Sofia Caiman
Nummer
76684
Pris
800 kr

Om arrangemanget

Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar dansteknik som hjälper dig med balans och kroppskontroll även i andra dansformer.

Innehåll

Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta din egen danspersonlighet. I början kräver baletträning tålamod och vilja men sedan i takt med att du får men kunskap blir det en härlig stund för kropp och knopp

Du börjar med att lära dig grundläggande balettsteg. Genom enkla övningar hittar du dina egna positioner, utåtvridning och kroppshållning. Redan första lektionen provar vi att dansa enkla kombinationer på golvet och utveckla musikaliteten. Undervisningen varieras med stretching för aktuella muskler och pilatesliknande övningar, anpassade för balettdansare.

Upplägg

Kursen genomförs 1 gång per vecka, i 7 veckor

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Kursledare

Sofia Caiman är utbildad vid Balettakademien i Stockholm samt Danshögskolan, DOCH, och har mångårig yrkeslivserfarenhet som dansare, koreograf och danspedagog.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Tips på vidareutveckling

När du avslutat denna kurs så erbjuder vi ytterligare fortsättning nästkommande termin. 

Bra att veta

Vi dansar i strumpor, alternativt balettskor. Kom till kursen ombytt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Ta gärna med vattenflaska och en tjockare tröja till avslappning och stretch.


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 800 kr

Summa: 800 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde