Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Balett ungdom och vuxen, nybörjare och fortsättning

Ort
Karlstad
Startdatum
5 Jun 2023
Tid
18:30-20:00
Dagar
Mån, Ons
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Kristina Isaksson Kleinert
Nummer
69060
Pris
500 kr

Om arrangemanget

Alla kan dansa balett! Det här är en nybörjarkurs för dig som vill prova på balettens alla hälsosamma egenskaper. Du tränar balans, smidighet och rörlighet.

Innehåll

Lektionen innehåller uppvärmning, övningar vid balettstång, piruettövningar ute på golvet, små och stora hopp samt enklare balettkombinationer. Kursen är till för dig som vill träna upp styrka, smidighet och koordination på ett lustfyllt och dansant sätt till klassisk musik. Övningarna är effektiva för att utveckla och stärka stora och små muskelgrupper i kroppen, strama upp hållningen, ta bort spänningar och utveckla balans och harmoni.

Övningarna är effektiva för att utveckla och stärka stora och små muskelgrupper i kroppen, strama upp hållningen, ta bort spänningar och utveckla balans och harmoni.

Upplägg

Kursen genomförs 2 gång per vecka, i 2 veckor.

Förkunskaper

Du har lite erfarenhet av balett sedan tidigare.

Kursledare

Kristina I Kleinert Utbildad dansare vid Balettakademien och Kungliga Operans balettskola i Stockholm samt vid Central School of Ballet i London. Vidareutbildad till danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm. Har en Master i samtida dansdidaktik med inriktning koreografi vid Dans och Cirkushögskolan, Stockholms konstnärliga högskola. Kristina har en mångårig erfarenhet av att arbeta med såväl nybörjare som mer avancerade kursdeltagare och yrkeselever vid bland annat Balettakademien i Stockholm, Karlstads universitet och Fei Tian College i Middletown, New York. Hon samarbetar med scenkonstnärer, bildkonstnärer och musiker i olika scenprojekt, och skapar och framför koreografier i olika sammanhang. Den klassiska baletten ligger Kristina varmt om hjärtat och ser den som ett härligt danskonstnärligt uttryck som kan passa alla oavsett ålder och förkunskaper. Kristina har utövat Falun Dafa sedan 1998 och har gett många introduktioner under åren.

Kursmaterial

I den här kursen behövs inget kursmaterial.

Tips på vidareutveckling

När du avslutat denna kurs så erbjuder vi ytterligare fortsättning. 

Bra att veta

Vi dansar i strumpor, alternativt balettskor. Kom till kursen ombytt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Ta gärna med vattenflaska och en tjockare tröja till avslappning och stretch.


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 500 kr

Summa: 500 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde