Ort
Helsingborg
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
17:50-18:35
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
68879
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar dansteknik som hjälper dig med balans och kroppskontroll. Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta din egen danspersonlighet. Balettens teknik utgör grunden till många andra dansformer.

I klassisk balett arbetar vi igenom hela kroppen. Förutom de stora muskelgrupperna tränar vi även de små stabiliserande musklerna kring kotpelaren (bålstabilitetsträning). I balett måste man också hitta de små, stabiliserande musklerna runt knän och fotleder och lära sig att kontrollera dem. Denna balettkurs ger en träningsform utmärkt för att förebygga skador i knän och dylikt.

Balett är en dansteknik som förbättrar balans och kroppskontroll också i andra dansformer. Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta sin egen danspersonlighet.

Teknikträningen är en viktig del av undervisningen och ger samtidigt en smidig uppvärmning. Vi arbetar med både stora och små muskelgrupper. På golvet lägger man fokus på musikalitet och dansuttryck genom att träna kortare danskombinationer.

Om Prova på
Prova på-tillfället är ca 45 min och ges på ordinarie veckodag och tid, med ordinarie kursledare. Det är kostnadsfritt och öppet för alla. Föranmälan ger förtur till plats.


För vem
Du har tränat balett en eller ett par terminer tidigare och känner till grunderna.  


Bra att veta
Välj kläder som du kan röra dig fritt i och där kursledaren kan se dina rörelser.

Läs med på ordinarie kursens hemsida om olika rabatter och hur du använder friskvårdsbidrag på kursen.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde