Ort
Helsingborg
Startdatum
8 Sep 2024
Tid
09:00-09:45
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
68883
Pris
995 kr

Om arrangemanget

På ett lekfullt sätt introduceras barnen till balettklasser. Vi lär oss grundsteg och kombinerar det med dansinslag. Klassisk balett är den dansteknik som ligger till grunden för nästan all konstnärlig dans.

Barnen börjar med att lära sig grundläggande balettsteg. Vi övar små dans- och stegkombinationer och gör övningar som bygger upp den egna kroppsmedvetenheten. Viss lek förekommer för att hålla koncentration uppe. I balettlek tar vi vara på barnens dansglädje och värnar om den personliga utvecklingen.

För vem
Inga förkunskaper krävs.
För att gå på kursen måste barnet ha fyllt 4 år, eller fylla fyra inom de närmsta månaderna efter kursstart.

Kursledare
Matilda Yttergren 26, dansare och musikalartist med en Bachelor i Musical Theatre från Glasgow, har lång erfarenhet av undervisning för alla nivåer och åldrar. Förutom många års arbete som artist har Matilda undervisat på olika dansskolor, kulturskolor och är certifierad Les Mills-instruktör. Matilda undervisar i allt från balett och tåspets till jazz, street, contemporary och modern till commercial dans. På Matildas lektioner finner ni dansglädjen med fokus på teknik, musikalitet, träning och konstnärligt uttryck. 
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

Bra att veta
Barnen är utan föräldrarna inne på lektionerna, utom på första kurstillfället då föräldrar kan vara med i början av lektionen.
Välj mjuka och smidiga kläder och gärna mjuka balettskor. Balett-/gymnastikdräkt och strumpbyxor går bra.


Erbjudande
Gå två kurser inom dans, musik eller sång och få 300:- rabatt på den andra, eller 500:- rabatt på din tredje kurs. Erbjudandet är personligt och gäller endast terminslånga kurser som går parallellt med varandra. Gäller ej individuell undervisning.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Erbjudandet innefattar endast kurser om minst 9 kurstillfällen, och ej individuell undervisning. Rabatten är personlig och gäller ej för syskon och familj.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde