En barngrupp dansar balett
Kurs

Barnbalett forts 7-9 år - Prova på gratis 30/1

Ort
Helsingborg
Startdatum
30 Jan 2022
Tid
11:05-11:35
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
56772
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Klassisk balett är den dansteknik som ligger till grunden för nästan all sorts dans. Här gör vi övningar som bygger upp den egna kroppsmedvetenheten, koordinationen, balansen, styrkan och vigheten. I början krävs lite ihärdighet, men snart kan man börja hitta sin personlighet i baletten.

Balett ger en utmärkt grundteknik som man senare kan ha stor nytta av i all form av dansträning.

Vi övar på grundläggande övningar både vid stången och på golvet, inklusive de positionerna, plié och tendue. Fokus ligger på linjer, poser, lätta steg och rörelse till välkänd, vacker balettmusik. Vi kommer också att träna barnens hållning och center.

För vem
Barnet har tränat balett 1-2 terminer tidigare och är van att vara utan förälder under lektionen.

Om Prova på
Provlektionen är ca 30 minuter och det finns möjlighet att ställa frågor till ledaren. Kurserna har planerad start inom ett par veckor. Fråga gärna om aktuella nivåer och inriktningar.

OBS! Föranmälan krävs.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Sköna kläder man kan röra sig i.
För att det ska fungera så smidigt som möjligt för barnen, så är du som förälder välkommen ta del av del av första och sista tillfället. Barnen är utöver det utan föräldrarna inne på klassen. 

Balettdräkt/gymnastikdräkt, vanliga strumpbyxor och mjuka balettskor.

Rabatt på dans-, musik, sång och teaterkurser (gäller ej individuell undervisning)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Utforska ett ämnesområde