Ort
Helsingborg
Startdatum
8 Sep 2024
Tid
11:05-11:50
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
68885
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Klassisk balett är den dansteknik som ligger till grunden för nästan all sorts dans. Här gör vi övningar som bygger upp den egna kroppsmedvetenheten, koordinationen, balansen, styrkan och vigheten. I början krävs lite ihärdighet, men snart kan man också börja hitta sin personlighet i baletten.

Balett ger en utmärkt grundteknik som man senare kan ha stor nytta av i all form av dansträning.

Innehåll och mål
Vi utvecklar våra grundläggande övningar både vid stången och på golvet, inklusive de vanliga positionerna plié och tendue. Fokus ligger på linjer, poser, lätta steg och rörelse till välkänd, vacker balettmusik. Vi kommer också att träna barnens hållning och center.

För vem
Barnet har tränat balett 1-2 terminer tidigare och är van att vara utan förälder under lektionen.

Kursledare
Matilda Yttergren 26, dansare och musikalartist med en Bachelor i Musical Theatre från Glasgow, har lång erfarenhet av undervisning för alla nivåer och åldrar. Förutom många års arbete som artist har Matilda undervisat på olika dansskolor, kulturskolor och är certifierad Les Mills-instruktör. Matilda undervisar i allt från balett och tåspets till jazz, street, contemporary och modern till commercial dans. På Matildas lektioner finner ni dansglädjen med fokus på teknik, musikalitet, träning och konstnärligt uttryck. 

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Rekommenderad klädsel: trikåer/strumpbyxor/leggings, teknikskor för baletträning (halkfri sula). Barnen får gärna ha en dansdräkt eftersom det är enklast för både läraren att se barnet och enklare för barnet att röra sig, men det går bra även med en tröja eller tunika.

För att det ska fungera så smidigt som möjligt för barnen, så är du som förälder välkommen vid en del av första och sista kurstillfället.

Har du läst våra köpvillkor?
Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. 
Startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt - invänta alltid kallelse till kursen!

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, musik eller sång och få 300:- rabatt på den andra, eller 500:- rabatt på din tredje kurs.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Erbjudandet innefattar endast kurser om minst 9 kurstillfällen, och ej individuell undervisning. Rabatten är personlig och gäller ej för syskon och familj.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde