Ort
Helsingborg
Startdatum
15 Sep 2024
Tid
10:00-10:45
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
68884
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Klassisk balett är den dansteknik som ligger till grunden för nästan all sorts dans. Här gör vi övningar som bygger upp den egna kroppsmedvetenheten, koordination, balans, styrka och vighet. I början krävs lite ihärdighet, men snart kan barnet börja hitta sin personlighet i baletten.

På ett lekfullt sätt introduceras barnen till balettklasser. Vi lär oss grundsteg och kombinerar det med dansinslag.

Innehåll och mål
Vi börjar med att lära oss grundläggande balettsteg. Vi övar också små dans- och stegkombinationer, och här är dansglädjen och den personliga utvecklingen viktigast.

För vem
Barnen behöver inte ha några förkunskaper, men gärna ett intresse för klassisk balett. Barnet ska ha minst den ålder som anges i kurstiteln. Det är också nödvändigt att barnen klarar att vara utan sin förälder under lektionens 45 minuter.

Kursledare
Matilda Yttergren 26, dansare och musikalartist med en Bachelor i Musical Theatre från Glasgow, har lång erfarenhet av undervisning för alla nivåer och åldrar. Förutom många års arbete som artist har Matilda undervisat på olika dansskolor, kulturskolor och är certifierad Les Mills-instruktör. Matilda undervisar i allt från balett och tåspets till jazz, street, contemporary och modern till commercial dans. På Matildas lektioner finner ni dansglädjen med fokus på teknik, musikalitet, träning och konstnärligt uttryck. 

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Rekommenderad klädsel: trikåer/strumpbyxor/leggings, teknikskor för baletträning (halkfri sula). Barnen får gärna ha en dansdräkt eftersom det är enklast för både läraren att se barnet och enklare för barnet att röra sig, men det går bra även med en tröja eller tunika.

För att det ska fungera så smidigt som möjligt för barnen, så är du som förälder välkommen vid en del av första och sista kurstillfället. OBS att barnet ska ha fyllt 6 år för att gå på kursen.

Har du läst våra köpvillkor?
Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan.


Startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt - invänta alltid kallelse till kursen!

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, musik eller sång och få 300:- rabatt på den andra, eller 500:- rabatt på din tredje kurs.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Erbjudandet innefattar endast kurser om minst 9 kurstillfällen, och ej individuell undervisning. Rabatten är personlig och gäller ej för syskon och familj.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde