Ort
Örebro
Startdatum
23 Mar 2024
Tid
09:00-17:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
76218
Pris
1 995 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Att råka ut för motorhaveri ute på sjön är inte roligt. Det här är kursen för dig som vill få inblick i fritidsbåtens motorer och dess underhåll, så att du kan utföra förebyggande service och avhjälpa akuta driftstopp under färd.

Många sjöräddningsuppdrag sker på grund av motorstopp i fritidsbåtar. Motorstoppet hade lätt kunnat undvikas eller klarats av om någon ombord hade haft lite kunskap om motorn!

Innehåll
Kursen ger dig en allmän och främst teoretisk information om hur du själv lätt kan avhjälpa enklare fel, som t ex impellerbyte, luftning av en dieselmotor, filterbyten och tex åtgärder vid bränslestopp m.m.

Båtmekanikerintyget ger dig kunskaper att:

  • Utföra förebyggande underhåll och service på din båtmotor.
  • Kunna åtgärda fel och avhjälpa akuta driftstopp under färd så att du för egen maskin kan ta dig till hamn och undvika onödig sjöräddningsinsats.

Nämnden för båtlivsutbildning - NFB - har fastställt kursplanen för båtmekanikerintyget. I anslutning till kursen anordnas prov för båtmekanikerintyget enligt NFBs normer.


Upplägg
Vi kommer att träffas under en helg lördag-söndag 09:00-17:00.
Examination görs under kursens sista dag. Kostnad för provskrivning är 500 kr.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursboken som används heter Handbok för Båtmekaniker. Kurliteratur tillhandhålls inte av Medborgarskolan. Du kan beställa boken på  bryggboden.se

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

När du tagit förarintyget eller kustskepparintyget och dessutom är medlem i en båtklubb så får du rabatt på försäkringspremien hos Svenska Sjö. Kontakta Svenska Sjö för att tillgodogöra dig rabatten.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder många andra kurser inom området navigation och sjöliv. 

Bra att veta
Plats för kursen meddelas vid start. 

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ämnesområde