Ort
Lidingö
Startdatum
20 Apr 2024
Tid
10:30-14:30
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Thomas Björk
Nummer
55361
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Lär dig laga god mat på stormkök i hemberedskapstid och lär dig vad du behöver ha hemma i skafferiet och andra lifehacks.

Innehåll

Vilken mat ska ingå i en krislåda? Hur mycket mat behöver jag för att klara mig i en kris? Hur lagar jag mat om krisen kommer? Det här är frågor som många ställer sig just nu och oavsett om krisen kommer eller inte, är det alltid bra att vara förberedd. Vid ett längre strömavbrott eller om vattnet stängs av, är det kunskap och hemberedskap som är nyckeln till en hanterbar situation för dig och din familj.

I den här kursen får du lära dig hur du lagar lättlagad, näringsrik och god mat på stormkök i en krisberedskap. Du lär dig vad du behöver ha hemma i ett basskafferi vid krisberedskap och andra smarta lifehacks som gör dig redo om krisen kommer. 

 

Upplägg

Vi träffas ute på Lidingö där vi tillsammans tänder våra stormkök och lär känna hur det är att laga mat i det fria och tar del av smarta tips och råd kring krisberedskap.

Alla tar med sig sitt egna stormkök samt kåsa och bestick för när vi ska äta maten vi lagat. Vi ordnar med råvaror övriga tillbehör som T-sprit och tändstickor.

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare

Thomas Björk är en hängiven matlagare, bagare och kursledare på Medborgarskolan som även arbetat i det militära och har bred kunskap om beredskap och annan matnyttig information.

Bra att veta

Recept, instruktioner samt råvaror som du använder under kurstillfället. 

Utvecklingsmöjligheter

Vill du fortsätta lära dig om hemberedskap och krisberedskap är du varmt välkommen att starta en studiecirkel hos oss där du kostnadsfritt kan lära dig mer tillsammans med andra. 

Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på hemsidan och hitta det som passar dig här.  www.medborgarskolan.se 

 

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan Lidingö

Stockholmsvägen 62, Lidingö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde